Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σάντος: Θετικό πρόσημο - Ας μην ασχοληθούμε με την 23άδα (VIDEO)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε την προετοιμασία ως τώρα, εξέφρασε την ικανοποίηση του από τα όσα έχουν δείξει οι παίκτες αλλά για ακόμη μία φορά δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το λίγο χρόνο που είχε στη διάθεση του.


Ο Φερνάντος Σάντος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού κόντρα στην Αρμενία, δεν θέλησε να σχολιάσει τον αποκλεισμό του Τζιόλη και του Κονέ από την 23άδα και επικεντρώθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής:

Αναλυτικά όσα είπε:

"Θέλουμε να κάνουμε μια αποτίμηση όλων αυτών που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Θέλω να πω πως ήθελα να εδραιώσουμε το κλίμα οικογένειας και συνόλου και ύστερα να βελτιωθούμε ως ομάδα. Στο αμυντικό κομμάτι, ήθελα να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε τόσο καλά όσο ξέρουμε αλλά και να βελτιώσουμε την επιθετικότητα μας. Δουλέψαμε πάνω στις τοποθετήσεις των αντιπάλων με σκοπό να κερδίζουμε πιο πολλές φορές την μπάλα και ταυτόχρονα όταν την κλέβουμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε μια σωστή επίθεση.

Επίσης, δουλέψαμε στο τελείωμα των φάσεων αλλά και να είμαστε γρήγοροι και άμεσοι να ξανακερδίζουμε την μπάλα όταν την χάνουμε. Αυτοί ήταν κατά κύριο λόγο οι δύο άξονες που κινήθηκε η προετοιμασία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Αναφορικά με το πνεύμα της ομάδας, ο στόχος επετεύχθη απόλυτα.

Όσον αφορά στην ποιότητα του παιχνιδιού, υπάρχουν κάποιες μικροαμφιβολίες ωστόσο είχαμε δύο ανασταλτικούς παράγοντες. Την κόπωση των ποδοσφαιριστών και το μικρό διάστημα που είχαμε να δουλέψουμε μαζί. Σε κάθε περίπτωση, είδα βελτιώσεις στο πρώτο φιλικό και ελπίζω να δω και στο επόμενο. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες θα έχουν στην διάθεση τους δύο μέρες να ξεκουραστούν, να δουν τους δικούς τους, να φορτίσουν τις μπαταρίες του για να μπορέσουμε να φύγουμε για Πολωνία, όπου και θα δουλέψουμε σε συγκεκριμένα στοιχεία όπως είναι τα στημένα. Εκεί θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να δούμε και τον τομέα αυτό. Ταυτόχρονα πρέπει να προετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές για να φανούν όσο πιο φρέσκοι γίνεται στο πρώτο ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Πολωνία. Μέχρι στιγμής το πρόσημο είναι θετικό.

Νομίζω πως αυτή την στιγμή δεν είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με την τελική 23άδα. Με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολιζόμαστε από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σίγουρα καταλαβαίνω την ερώτηση σας αλλά από την στιγμή που πήρα τις αποφάσεις μου, έχοντας καθαρή την συνείδηση μου, το θέμα έχει τελειώσει και σκέφτομαι μόνο την ομάδα."

Για τον όμιλο της Εθνικής στο Euro: "Έχω πει ότι είναι ο πιο ανοιχτός. Οι προϊστορίες δεν παίζουν ρόλο. Η Τσεχία είναι δυνατή, η Πολωνία παίζει στην έδρα της. Όλοι ξεκινάνε με 25% πιθανότητες για να περάσουν στην επόμενη φάση."

Για το αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι έτοιμο: "Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα φανεί στους αγώνες αν είμαστε έτοιμοι, πιστεύω ότι θα είμαστε. Είμαι σίγουρος ότι με την Πολωνία θα έχουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Θα πρέπει να δούμε αν έχουν γίνει και αυτές οι διορθώσεις που κάναμε." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...