Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Με γκολ στις καθυστερήσεις, η Τσέλσι κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ

Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε την περασμένη χρονιά, η Τσέλσι πήρε και το Γιουρόπα Λιγκ. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Αμστερνταμ, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ επικράτησε με σκορ 2-1 της Μπενφίκα με γκολ που πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιβάνοβιτς. 

Ενα γκολ μαχαιριά για τη Μπενφίκα, την ώρα που όλοι ανέμεναν την παράταση. Η Τσέλσι, ωστόσο, απέδειξε πως δεν αφήνει το παιχνίδι, παλεύει μέχρι το φινάλε και η επιμονή των ποδοσφαιριστών της δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά.

Η Μπενφίκα, ναι μεν ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο όταν και έκλεισε την Τσέλσι στα καρέ της, δεν κατάφερε όμως να προηγηθεί στο σκορ, ούτε να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία. Η Τσέλσι στο δεύτερο 45λεπτο ισορρόπησε την κατάσταση, αναζήτησε το γκολ, έβγαλε πάθος και τελικά μέτρησε η δίψα των ποδοσφαιριστών της για ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Στο 36' ο Λάμπαρντ εξαπέλυσε σουτ και ο Αρτουρ με ωραία απόκρουση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Το 1-0 για την Τσέλσι έγινε στο 60' με θαυμάσια ατομική προσπάθεια του Φερνάντο Τόρες, του ισπανού φορ που πέρασε Λουιζάο και Αρτουρ. Στο 67' ο Αθπιλικουέτα έκανε χέρι στην περιοχή του Τσεχ, καταλογίστηκε πέναλτι και ο Καρντόζο ισοφάρισε σε 1-1.

Από ' κει και μετά, το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Στο 82' ο Τσεχ εκτινάχθηκε και έδιωξε τη μπάλα σε σουτ του Καρντόζο και στο 88' καταπληκτικό σουτ του Λάμπαρντ για την Τσέλσι, τράνταξε το δοκάρι του Αρτουρ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τσέλσι κέρδισε κόρνερ και ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έκανε το 2-1 και χάρισε το κύπελλο του Γιουρόπα Λιγκ στους «μπλε» του Λονδίνου.

Διαιτητής: Κάιπερς(Ολλανδία).

Κίτρινες: Οσκαρ, Γκαράι.

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Α. Κόουλ, Κέιχιλ, Λουίζ, Λάμπαρντ, Ραμίρεζ, Μάτα, Οσκαρ, Τόρες.

Μπενφίκα: Αρτουρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι(78' Ζαρντέλ), Μελγαρέχο(66' Τζον), Εντσο Πέρεζ, Μάτιτς, Ροντρίγκολ(65' Λίμα), Γκαϊτάν, Σάλβιο, Καρντόζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...