Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ολυμπιακός – Ρομα 5 -1

PAOK - olympiakos 1-0Image by Jorge-11 via Flickr
Μαγικό ραβδάκι μπορεί να μη διαθέτει, εντούτοις είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε ήδη κάτι σημαντικό στον Ολυμπιακό: την ψυχολογία... Ένας τομέας σημαντικότατος για το ποδόσφαιρο. Και το εντυπωσιακότατο 5-1 επί της Ρόμα είναι μια σημαντική ένδειξη για τον άλλο αέρα που πνέει ήδη πάνω από τον Πειραιά...

Οι «ερυθρόλευκοι», νωθροί και ασύνδετοι μέχρι το 50΄, ήταν καταιγιστικοί στη συνέχεια, ειδικά από τη στιγμή που γλίτωσαν δυο φορές μέσα σε δύο λεπτά (οι Ρωμαίοι είχαν δύο αλλεπάλληλα δοκάρια) να βρεθούν πίσω στο σκορ. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θύμισε την εκπληκτική βραδιά του προ διετίας σχεδόν 5-1 επί της Μπενφίκα, σκορπίζοντας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα την -ανύπαρκτη στο β’ μέρος- άμυνα της Ρόμα!Προβάδισμα στο σκορ πήρε ο Ολυμπιακός στο 6ο λεπτό του φιλικού αγώνα με τη Ρόμαστο Καραϊσκάκη, που είναι και ο πρώτος αγώνας με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, μετά την επιστροφή του Βάσκου στο λιμάνι. Σκόρερ ο Ιμπαγάσα.

Ισοφάρισε στο 12ο λεπτό η ιταλική ομάδαμε γκολ του Μενές.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 50, ο Ντουντού διπλασίασε το σκορ για τον Ολυμπιακό, γράφοντας το 2-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 60, ο Μήτρογλού, με το αριστερό, βρήκε την μπάλα στον αέρα και την έστειλε στα δίχτυα των Ρωμαίων.

Στο 78 ο Φετφατζίδης έκανε το 4-1 με δυνατό σουτ, μετά από σέντρα του Ζαϊρί.

Τα γκολ για τους Ερυθρόλευκους όμως δεν σταμάτησαν, αφού στο 84, ο Σοιλέδης έστειλε τη μπάλα στα διχτυα και έγραψε το τελικό 5-1.

Αποθεώθηκαν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ο ο Τζιανπάολο Μοντάλι, νυν γενικός διευθυντής της Ρόμα και πρώην προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού. Για την προσφορά του στο σύλλογο, ο Ιταλός βραβεύθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα από τον κ. Μαρινάκη.

Αμέσως μετά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μελλοντική συνεργασία με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, αλλά και με το αν προτίθεται να βάλει το... χεράκι του για τη μεταγραφή του Μπαπτίστα, ο Μοντάλι δήλωσε σιβυλλικά: "Ποτέ μη λες ποτέ..."

Την αποθέωση γνώρισε και ο Τζούλιο Μπαπτίστα -διακαής πόθος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως γνωστόν- τόσο όταν σηκώθηκε για ζέσταμα στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, όσο και όταν μπήκε στο παιχνίδι στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Βραζιλιάνος φορ άκουσε ρυθμικά το όνομά του από την εξέδρα και έδειξε να το απολαμβάνει...
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...