Κυριακή 30 Μαΐου 2010

«Ο Ρεχάγκελ θα βρει την συνταγή» δήλωσε ο Χίτσφελντ

Ο Οτμαρ Χίτσφελντ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Ρεχάγκελ θα βρει την κατάλληλη συνταγή, ώστε να οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Παράλληλα ο προπονητής της Εθνικής Ελβετίας υπογράμμισε ότι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδος δεν ήταν ένα θαύμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χίτσφελτ στην εφημερίδα «Sportday»:

Η Ελλάδα είναι στο γκρουπ με Αργεντινή, Νιγηρία, Ν. Κορέα. Ποιες δύο ομάδες πιστεύετε ότι έχουν προβάδισμα για την πρόκριση;

Η Αργεντινή είναι πανίσχυρη, αλλά πολύ καλές ομάδες είναι και οι άλλες δύο που αντιμετωπίζετε. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει ένα σημαντικό προτέρημα στην προσπάθειά της για την πρόκριση: αναφέρομαι στην τεράστια εμπειρία του Οτο Ρεχάγκελ. Είμαι βέβαιος ότι ο Οτο θα βρει την κατάλληλη συνταγή για να προκριθεί η ομάδα του.

Ο προπονητής μας, ο Οτο Ρεχάγκελ, είναι συμπατριώτης σας. Είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ελλάδα. Εκανε ένα θαύμα το 2004. Πιστεύετε ότι μπορεί ακόμα να δημιουργεί θαύματα;

Ακόμα πιστεύετε ότι ήταν θαύμα; Εγώ δεν το πιστεύω. Ηταν σαφέστατα μια μεγάλη έκπληξη, αλλά όχι θαύμα. Η κατάκτηση του Euro 2004 ήταν το αποτέλεσμα μιας άψογης τακτικής που εκτελέστηκε αριστουργηματικά. Ηταν ένα κράμα τακτικής, πειθαρχίας και πολύ καλών και υπάκουων ποδοσφαιριστών. Ηταν επίσης αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Για αυτό και απαντάω με αυτόν τον τρόπο στην ερώτησή σας: Ναι, είμαι βέβαιος ότι ο Οτο Ρεχάγκελ θα βρει και πάλι την τέλεια τακτική για το ρόστερ του.

Ελλάδα και Ελβετία έπαιξαν μεταξύ τους στα προκριματικά. Τι είναι αυτό που θυμάστε από τις αναμετρήσεις με την Ελλάδα;

Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν να αντιμετωπίσουμε τους Ελληνες και πόσο συμπαγής ομάδα ήταν η Ελλάδα. Στον αγώνα της Βασιλείας η Ελλάδα στάθηκε πολύ άτυχη όταν αποβλήθηκε ένας παίκτης της από νωρίς. Παρ' όλα αυτά η ελληνική ομάδα έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή μας και χρειαστήκαμε μια στημένη φάση στο τέλος με τη σέντρα-φάουλ του Γιακίν και την κεφαλιά του Γκρίχτινγκ για να «ξεκλειδώσουμε» την αντίπαλη άμυνα.

Στο πρώτο ματς τον Οκτώβριο του 2008 στην Ελλάδα κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι ολόκληρης της προκριματικής φάσης. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και θέλησε να επανορθώσει για την ήττα από το Λουξεμβούργο, με αποτέλεσμα να νικήσουμε μέσα στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση. Πιστεύετε ότι αυτό επηρεάζει το ποδόσφαιρο;

Ολα εξαρτώνται από την αποτελεσματικότητα των οικονομικών. Αν ένας σύλλογος μπορεί να πληρώσει δέκα εκατομμύρια χωρίς να ανεβαίνει το χρέος, αυτό είναι θεμιτό. Οι παίκτες «φέρνουν πίσω» αυτά τα χρήματα συχνά. Ο Λούκα Τόνι στην Μπάγερν είχε κερδίσει δέκα εκατομμύρια, αλλά ο σύλλογος έχει κάνει τριάντα εκατομμύρια κέρδη. Ετσι υπήρχε ανταποδοτικότητα.

Στη Ν. Αφρική υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Συμφωνείτε;

Ναι, τα βράδια είναι σαν χειμώνας. Βραδιάζει νωρίς, είναι σκοτεινά.

Θεωρείτε, δηλαδή, ότι δεν θα είναι τόσο εύκολη η διαμονή εκεί;

Ναι, δεν είναι όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία, όπου μπορείς να κάνεις βόλτα στον δρόμο μετά τη δύση του ηλίου. Υπάρχει και το πρόβλημα με το υψόμετρο. Πρώτη φορά που παίζουμε σε υψόμετρο 1.400 μέτρα και στη συνέχεια πίσω στο επίπεδο της θάλασσας. Υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία προκύπτουν και τα οποία μπορούμε να λύσουμε μόνο ως ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231046829#ixzz0pPn2Rqc3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...