Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ολυμπιακός-Πανιώνιος στον τελικό του Κυπέλλου

Το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο είναι το Ολυμπιακός-Πανιώνιος. Οι δύο ομάδες που ήταν και το φαβορί επιβλήθηκαν των Π.Φαλή ρου (με 11-7) και Παναθηναϊκού (7-5), αντίστοιχα, δίνοντας ραντεβού το Σάββατο στην Ερμούπολη στις 17:30.

Ολυμπιακός-Π.Φάληρο 11-7
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε εύκολα την Παρασκευή το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο. Η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου επιβλήθηκε 11-7 του Παλαιού Φαλήρου στον πρώτο ημιτελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν γερές βάσεις για την πρόκριση στον τελικό από το πρώτο μόλις οκτάλεπτο, όπου εκμεταλλεύτηκαν την νευρικότητα του Παλαιού Φαλήρου και προηγήθηκαν 3-1.

Η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός, με σκορ περιόδου 4-1, προηγήθηκε 7-2, μετά το τέλος του πρώτου μισού του πρώτου ημιτελικού, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου βελτιώθηκε αισθητά στην τρίτη περίοδο, εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα του Ολυμπιακού, αλλά δεν κατάφερε ωστόσο να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα (5-9, 24`).

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 11-7 και να προκρίνεται στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 2-3, 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντόσκας 2, Φουντούλης 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Χ. Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Χατζηθεοδώρου 1, Σχίζας 1, Θεοδωρόπουλος 1.
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: Παπαδόπουλος 3, Κουτσιαλής 1, Ξενάκης 1, Δικαίος 1, Γ. Κόχειλας 1.
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 7-6
Ο Πανιώνιος είναι από το βράδυ της Παρασκευής (21/5) η δεύτερη ομάδα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος πόλο. Μετά από έναν συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό, οι κυανέρυθροι έκαμψαν στο τελευταίο οκτάλεπτο την αντίσταση του Παναθηναϊκού, επικράτησαν 7-6 και προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου (22/5, 17:30GR), όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό.
Αμφίρροπη ήταν η εξέλιξη του πρώτου οκταλέπτου. Ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει το προβάδισμα δύο φορές, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε τις απαντήσεις, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 2-2.
Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με αποτέλεσμα το τέλος του πρώτου μισού να τις βρει ισόπαλες με 4-4.
Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από έντονη νευρικότητα και πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές. Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη πήρε το προβάδισμα, 5-4, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ωστόσο αυτή του Ντράγκαν Αντριτς κατάφερε, δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή της περιόδου, να ισοφαρίσει σε 5-5.
Ο Πανιώνιος αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος στο τελευταίο και κρίσιμο οκτάλεπτο. Οι κυανέρυθροι κατάφεραν, με πρωταγωνιστή τον Μιράλη, να πάρουν μία διαφορά δύο τερμάτων (7-5), 3` πριν την λήξη του αγώνα και να γίνουν το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.
Οι πράσινοι μείωσαν σε 6-7, 30'' πριν την εκπνοή, ωστόσο δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι περισσότερο, με τον Πανιώνιο να επικρατεί με 7-6 και να προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 1-1, 1-2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καφετζόπουλος 2, Τσόκας 1, Δερμιτζάκης 1, Χαριτάκης 1, Βουλγαράκης 1.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μιράλης 5, Μάζης 1, Μπερστιάνος 1. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...