Σάββατο 22 Μαΐου 2010

«Ερυθρόλευκο» τρένο στον τελικό με 3-0 νίκες επί του Αμαρουσίου

Σοβαρός πειθαρχημένος με ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός έδειξε απόλυτα έτοιμος εν όψει των τελικών με τον Παναθηναϊκό και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση σε βάρος του Αμαρουσίου, κερδίζοντας και την τρίτη αναμέτρηση με 87-77 στο ΣΕΦ για τη ημιτελική φάση. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων», προβάλλοντας σοβαρή αντίσταση μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Χωρίς διάθεση για... αστεία ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Αφού πήρε το μάθημα του στον δεύτερο ημιτελικό στο κλειστό του Αγίου Θωμά, δεν άφησε το Μαρούσι να πάρει ανάσα και χάρη σε καλάθι του βασικού Πάτρικ Μπέβερλι, προηγήθηκε με 8 πόντους διαφορά (13-5, 4').

Σήμα κατατεθέν το συνεχές τρέξιμο, που τον διακρίνει άλλωστε στα περισσότερα φετινά παιχνίδια του, ενώ ο εξαιρετικός Μπέβερλι άδραξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιαννάκης και σκόραρε ακατάπαυστα. Συνέπεια αυτών να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων και να φτάσει σε διψήφια επίπεδα έπειτα από ωραία προσπάθεια του Σοφοκλή Σχορτσανίτη για το 20-8 (6').
Το Μαρούσι απάντησε με ένα σερί 5-0, όμως η κάκιστη άμυνα του, το πρόδωσε, με συνέπεια να βρεθεί πάλι 12 πόντους πίσω με το τέλος της περιόδου (17-29).

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε στην δεύτερη περίοδο. Από τη στιγμή που στην άμυνα έμπαζε, η ομάδα των βορείων προαστίων δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο από την απλή παρακολούθηση της αρνητικής για την ίδια εξέλιξης του αγώνα. Παράλληλα τα μάτια των παικτών του Γιαννάκη... γυάλιζαν και η δίψα για απάντηση στην σκληρή κριτική που δέχτηκαν οι ερυθρόλευκοι τις προηγούμενες ημέρες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Πραγματοποιώντας το καλύτερο του δεκάλεπτο στη σειρά ο Ολυμπιακός ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι και άρχισε να σκέφτεται τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Με συνοπτικές διαδικασίες και όμορφο μπάσκετ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά με 20 πόντους λίγο πριν την λήξη (49-29, 38') και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε από τον ειδήμονα σε αυτές τις περιπτώσεις, Λίνας Κλέιζα για το 55-36.

Ευκαιρία για προπόνησηΤο ματς είχε απολέσει ως προς το αποτέλεσμα προ πολλού το ενδιαφέρον του, όμως ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία για άλλα 20 λεπτά δυνατής προπόνησης και τα αξιοποίησε στο έπακρο. Ο Γιαννάκης θέλησε να επιμείνει στη χρησιμοποίηση του Μπέβερλι, ενώ είδε τον Τσίλντρες με την πάροδο του χρόνου να βρίσκει και πάλι το ρυθμό του, μετά τον τραυματισμό που υπέστη την προηγούμενη εβδομάδα και τον κράτησε εκτός δωδεκάδας για 2 παιχνίδια.

Το τρίποντο του Πελεκάνου έριξε τη διαφορά στο -16 (39-55), αλλά μέχρι εκεί. Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους και εν μέσω πανηγυρισμών και συνθημάτων κατά του Παναθηναϊκού ο Σχορτσανίτης πέτυχε το 68-46 (25'). Η τιμή της διαφοράς δεν ανέβηκε περαιτέρω πάντως στην τρίτη περίοδο και ο Αριγμπάμπου μείωσε στην τελευταία επίθεση σε 56-76.

Κάτι η χαλάρωση που επήλθε λόγω της διαφοράς που είχε εξασφαλίσει στα προηγούμενα λεπτά, κάτι η ανάγκη για συντήρηση δυνάμεων λόγω των τελικών, κάτι η το πείσμα του Αμαρουσίου και το +20 έγινε +10 ένα λεπτό πριν το τέλος. Το Μαρούσι δεν μπόρεσε παρόλα αυτά να δώσει συνέχεια στην αντεπίθεση διαρκείας του και ο Ολυμπιακός απέφυγε τους μπελάδες στο τέλος.
Τα δεκάλεπτα: 29-17, 55-36, 76-56, 89-77.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μουζάκης, Παπαπέτρου, Γκούμας (Ντίνος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 7 (1), Τσιλντρες 14 (1), Βούισιτς 6, Παπανικολάου, Μπέβερλι 15 (1), Μπουρούσης 8, Τεόντοσιτς, Κλέιζα 12, Μαυροκεφαλίδης 13, Σλούκας, Σχορτσιανίτης 10.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κουμπουρας 6, Κις 9 (3), Λούκας 16 (1), Πελεκάνος 11 (2), Μπατής 2, Χόμαν 6, Νάτζφεϊ 4 (1), Μαυροειδής 14, Αριγκμπάμπου 2, Καλάθης 3 (1), Κένταλ, Καϊμακόγλου 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...