Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Κόντρα στη Γαλλία ξεκινά την προσπάθειά της η Ελλάδα στο 15ο Euro της αστυνομίας

Την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος του Ότο Ρεχάγκελ στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 επιδιώκει να επαναλάβει «εντός έδρας» μια άλλη Εθνική.

Τη φανέλα της έχουν φορέσει τη δεκαετία του '80 γνωστά αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι Νίκος Καρούλιας, Τάσος Μητρόπουλος, Τάκης Λεμονής, Χρήστος Αρδίζογλου, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος και άλλοι γνωστοί ποδοσφαιριστές ομάδων Α' και Β' Εθνικής τότε.

Σήμερα τη φορούν ειδικοί φρουροί, αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες. Πρόκειται για την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος των αστυνομικών.
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αστυνομικών ξεκίνησε το Σάββατο και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου σε γήπεδα της Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα της UEFA, της ΕΠΟ και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η τελική φάση του θεσμού πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Οι ποδοσφαιριστές της ΕΛ.ΑΣ. καλούν τους Έλληνες συναδέλφους τους, αλλά και τους φιλάθλους να έρθουν να δουν τους αγώνες και να δώσουν ώθηση στους Έλληνες αστυνομικούς - παίκτες στην προσπάθεια τους να φτάσουν στο τελικό και να διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.
Στην τελική φάση συμμετέχουν εκτός από την διοργανώτρια Ελλάδα άλλες επτά εθνικές ομάδες από Γερμανία, Αγγλία, Νορβηγία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Τουρκία που πέρασαν μετά από αγώνες που έγιναν στην προκριματική φάση και στην οποία συμμετείχαν ομάδες από αστυνομίες 42 χωρών.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με τις Γαλλία, Τουρκία και Αγγλία. Ο 2ος όμιλος αποτελείται από τις: Γερμανία, Νορβηγία, Ιρλανδία και Ελβετία.

Το 1952 στην Σκωτία διοργανώθηκε το πρώτο πρωτάθλημα το όποιο είχε δοκιμαστικό χαρακτήρα. Πολυνίκης του θεσμού είναι η ομάδα της Γερμανίας με 11 κατακτήσεις ενώ από έναν τίτλο έχουν Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο και Νορβηγία.
Ο στόχος είναι η Εθνική ομάδα των ανδρών αστυνομικών να βαδίσει στα βήματα που χάραξαν οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών αστυνομικών στο μπάσκετ που κατέκτησαν την 1η θέση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο στην Ολλανδία (άνδρες) και τον Οκτώβριο στην Αγγλία (γυναίκες).
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και η ελληνική Εθνική ομάδα που συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις έχει στο «βιογραφικό» της μοναχά μια διάκριση.

Την κατάκτηση της 3ης θέσης στη διοργάνωση που έγινε στο 2000 στην Αυστρία. Φέτος «μέσα στο σπίτι μας» όπως λένε χαρακτηριστικά ήρθε η ώρα για την κατάκτηση της κορυφής και δηλώνουν αισιόδοξοι πως μπορούν να ανταγωνιστούν τα δυο φαβορί, την Γερμανία και την Γαλλία.
«Αρχοντες» των αναμετρήσεων θα είναι ξένοι διαιτητές της UEFA, Έλληνες διαιτητές αλλά και Έλληνες αστυνομικοί οι οποίοι συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν ομάδες διαφόρων υπηρεσιών.

Η τελετή έναρξης έγινε το Σάββατο 22 Μαΐου στο γήπεδο της Βουλιαγμένης και οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα Απόστολος Νικολαΐδης, Καλλιθέας, Μαρκοπούλου, Σπάτων, Αγίου Δημητρίου, Κερατέας και Ελληνικού και η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο πρώτος αγώνας των ελλήνων αστυνομικών είναι την Κυριακή στο γήπεδο της Καλλιθέας με αντίπαλο την Γαλλία και θα ξεκινήσει στις 18.00.

Την Δευτέρα 24 Μαΐου στο ίδιο γήπεδο θα γίνει ο 2ος αγώνας με αντίπαλο την Τουρκία και θα ξεκινήσει στις 18.30 και ο τελευταίος αγώνας για την Εθνική στη φάση των ομίλων θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαΐου και πάλι στην Καλλιθέα στις 18.30 με αντίπαλο την Αγγλία.

Ο «μικρός» και ο «μεγάλος» τελικός θα γίνουν στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» με ώρες έναρξης τις 16.00 και τις 19.00 αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση, τις ώρες των αγώνων και τα γήπεδα που θα διεξαχθούν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.epfc2010.com.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...