Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Σεϊταρίδης: «Μπορούμε για τους 16»

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μιλάει για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προετοιμάζεται η Εθνική, την πρόκριση στους «16» και εξομολογείται ότι ήταν 90% σίγουρος πως δεν θα βρίσκεται στην αποστολή.
«Προετοιμαζόμαστε σε τέλειες συνθήκες και για πρώτη φορά θα πω, πως δεν μας λείπει τίποτα. Είναι ιδανικές οι συνθήκες και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».
Ο 28χρονος διεθνής άσσος αποκάλυψε πως ανησύχησε έντονα με τον τραυματισμό του και κάποια στιγμή δε, πίστεψε πως δεν θα δώσει το παρόν στη Ν.Αφρική. «Το είχα πάρει απόφαση θα 'λεγα κατά 90%, αφού δεν έπαιζα, πως απουσιάσω απο το Μουντιάλ. Τα τρία παιχνίδια που έπαιξα στο τέλος με τον Παναθηναικό, μου ανέβασαν την αυτοπεποίθηση. Αισθάνομαι υπέροχα που ο κόουτς με επέλεξε και έτσι θα δώσω το παρόν στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου».
Σε ερώτηση για τη συνοχή της Εθνικής μετά τη σταδιακή ανανέωση ήταν σαφής. «Οι νέοι παίκτες είναι καλοί παίκτες και θαυμάσιοι χαρακτήρες, κάτι που θεωρώ πως παίζει σπουδαίο ρόλο σε κάθε ομάδα. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Δεν μπορώ να σας πω, για τις σχέσεις μεταξύ παικτών σε σχέση με το 2004, γιατί υπάρχουν πολλές αλλαγές. Πιστεύω πως η ομάδα είναι συμπαγής και όλοι θέλουμε να πετύχει η Εθνική».
Το πρώτο μάτς με τη Ν Κορέα είναι μάτς «κλειδί» για τον Γιούρκα. «Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι,είναι πιαχνίδι ψυχολογίας. Παίρνεις τρείς βαθμούς, και ξεκινάς με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σαν τελικός για μας καθώς αν ξεκινήσουμε με νίκη, τότε όλα θα είναι θετικά. Αν χάσεις στην πρεμιέρα μετά επηρεάζεσαι, θέλεις μόνο νίκη στο δεύτερο παιχνίδι,και παίζεις με άγχος. Το μάτς είναι δύσκολο τόσο για μας, όσο και για τους αντιπάλους μας».
Για το στόχο της Εθνικής στο Μουντιάλ ο Γιούρκας ήταν ρεαλιστής. «Δεν είμαστε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία , για να συμμετέχουμε συχνά στο Μουντιάλ. Και μόνο που θα είμαστε στη Ν.Αφρική αποτελεί επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας και πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, γιατί η πρόκριση πλήν της Αργεντινής είναι ανοιχτή. Αν παρουσιαστούμε με αφοσίωση,αυτοσυγκέντρωση και λίγο τύχη μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Στην ερώτηση αν το Μουντιάλ είναι μια πρόκληση για αυτόν επεσήμανε. «Στο Ευρωπαικό στην Αυστρία όντως δεν πήγαμε καλά και το Μουντιάλ είναι μια πρόκληση , όχι μόνο για μένα, αλλά για όλη την ομάδα.Θέλω να κάνω πολλά παιχνίδια αφού λόγω τραυματισμού δεν βοήθησα όσο θα ήθελα τον Παναθηναικό και την Εθνική. Θέλω πολύ να βοηθήσω την Εθνική».
Ο Σεϊταρίδης σχολίασε και τη νίκη της Ίντερ στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ. «Δίκαια τελικά το πήρε η Ίντερ παρότι η Μπάγερν θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, αφου είχε κατοχή της μπάλας» ενω για τον Μιλίτο πρόσθεσε: «Δυστυχώς... είναι αντίπαλος μας στο Μουντιάλ. Ειναι πολύ καλός παίκτης και πρέπει να τον προσέξουμε. Η Αργεντινή όμως έχει και άλλους παίκτες».
Τέλος σε ερώτηση αν τον φοβίζει ο εφιάλτης του Μουντιάλ το 1994 ο Γιούρκας ξεκαθάρισε, πως δεν επηρεάζονται καθόλου αφού πρόκειται για διαφορετικές εποχές, παίκτες αλλά και συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...