Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ρεχάγκελ: Να εκμεταλλευτούν οι παίκτες την ευκαιρία τους

Η Εθνική ομάδα θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δήλωσε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από την έναρξη της προετοιμασίας ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός προπονητής, από το Μπαντ Ραγκάτζ της Ελβετίας όπου προετοιμάζεται η Εθνική, τόνισε θέλει να παρουσιάσει επιτυχία στο Μουντιάλ. “Είπα και στα παιδιά ότι τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους”

Ο Ρεχάγκελ, μια μέρα πριν από το πρώτο φιλικό τεστ με αντίπαλο την Βόρεια Κορέα στο Άλταχ της Αυστρίας (21:00 ώρα Ελλάδας), εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της προετοιμασίας. “Η προετοιμασία γίνεται κάτω από πολύ καλές συνθήκες και είμαι ευχαριστημένος από την πορεία των προπονήσεων. Ο Τοροσίδης θα ακολουθήσει για μερικές ημέρες ακόμη ατομικό πρόγραμμα όμως έπειτα θα μπει με την ομάδα. Όλα πηγαίνουν ιδανικά μέχρι στιγμής. Επιλέξαμε για φιλικό την Βόρεια Κορέα γιατί ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού της αντιπάλου μας, της Νότιας Κορέας,.Σε κάθε παιχνίδι οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όπως και να λέγεται ο αντίπαλος”

Ακολούθως και απαντώντας σε ερωτήσεις ο ομοσπονδιακός προπονητής, είπε:

Για το στιλ και τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής στο Μουντιάλ : ”Αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε είναι... την επιτυχία. Εμείς βάση των ικανοτήτων μας και των δυνατοτήτων μας θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό. Πάντως εκτός από τις μεγάλες ομάδες, οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο επίπεδο. Πρόκειται σίγουρα για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο. Όλοι έχουμε χαρά για την συμμετοχή μας, όμως από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία καλή απόδοση. Είπα και στα παιδιά ότι τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους”.

Για το αν υπολογίζει και σε ποιο βαθμό τους Πατσατζόγλου και Σεϊταρίδη που δεν προέρχονται από καλή χρονιά: “Τους πήραμε μαζί γιατί τους υπολογίζουμε. Όλοι οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση. Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές κλήθηκαν γιατί τους υπολογίζουμε όπως και όλους τους υπόλοιπους. Αν στην διάρκεια, μέχρι και την τελευταία μέρα, δούμε ότι κάποιους δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Γι’ αυτό πήραμε και πέντε ακόμη, για να έχουμε περιθώριο αλλαγών”.

Για το αν ο Μιχάλης Σηφάκης θα είναι το Νο 1 στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα: “Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για κανέναν παίκτη. Σίγουρα θα δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα. Ίσως τον Σηφάκη αλλά και όλους τους παίκτες”.

Για τον αν ο στόχος της Εθνικής είναι να ...σκοράρει στο Μουντιάλ ή να έχει μία καλή πορεία: “Δεν ήταν ποτέ στόχος μας να πετυχαίνουμε πολλά γκολ. Η εθνική Ελλάδας στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που συμμετείχε δεν σκόραρε και δεν πήγε καλά. Πρέπει να παίζουμε καλά αμυντικά και να πετυχαίνουμε και γκολ. Οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε γενικότερα στις απαιτήσεις των αγώνων. Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες έχοντας και μία δυνατή άμυνα. Οπωσδήποτε για να περάσουμε στον επόμενο γύρο πρέπει να βάλουμε γκολ. Παίζουμε με καλές ομάδες, είναι καλό το επίπεδο. Οπότε πρέπει να ανταποκριθούμε. Μην ξεχνάτε ότι εμείς έχουμε προκριθεί, την ώρα που άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η Ρωσία, η Τσεχία, η Κροατία, η Σουηδία, έχουν αποκλειστεί. Είναι ήδη μεγάλη επιτυχία ότι είμαστε εδώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...