Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Την Κυριακή κληρώνει για Κόστα, εξέλιξη με «Σάλπι»

Αν και όλοι περίμεναν ότι το βράδυ του Σαββάτου θα γινόταν η συνάντηση μεταξύ Ζόρζε Κόστα, Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Ζήση Βρύζα, τελικά το ραντεβού πήρε παράταση μιας μέρας. Και αυτό γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε την ημερομηνία άφιξής του στην πόλη Κοΐμπρα, όπου θα αγωνιστεί και στο φιλικό του Κονσεϊσάο.

Ωστόσο, εκτός από τον Κόστα, ο «Δικέφαλος» φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι και άλλο Πορτογάλο προπονητή, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Record», έχει ήδη πλησιάσει τον τεχνικό της Μπράγκα, Ντομίνγκος Πασιέντσια.

Έτσι, μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από το τιμόνι της τεχνικής ηγεσία, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στην πορτογαλική σχολή και οι φήμες για δίδυμο Τοπαλίδη - Δερμιτζάκη μάλλον δεν ευσταθούν. 

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας, ο ΠΑΟΚ θα περιμένει την κατάληξη των συνομιλιών με τον Κόστα για να δει αν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε μια πιο αυξημένη πρόταση προς τον Ντομίνγκος, αφού το κασέ του είναι σαφώς υψηλότερο και το οικονομικό αποτελεί ένα εμπόδιο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

«Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρίσκονται στην Πορτογαλία όχι μόνο για τον φιλικό αγώνα προς τιμήν του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αλλά και για να κλείσουν το νέο προπονητή της ομάδας μετά τη φυγή του Σάντος. Το όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του Ζόρζε Κόστα, όμως ο προπονητής της Ολιανένσε δεν είναι και τόσο θετικός να δουλέψει στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα με τον Ντομίνγκος δεν είναι το ίδιο, αλλά το οικονομικό. Οι Έλληνες έχουν κάνει τις πρώτες επαφές μαζί του από τον περασμένο Φεβρουάριο. Την Δευτέρα, καθώς την Κυριακή διεξάγεται το φιλικό προς τιμήν του Κονσεϊσάο, θα πρέπει η ελληνική αντιπροσωπεία να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο.

Ο προπονητής της Μπράγκα έχει ρήτρα που φτάνει τα 1,2 εκατ. ευρώ. Ο Ντομίνγκος από την πλευρά του γνωρίζει για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, όμως θα πρέπει να έχει μία πολύ ελκυστική πρόταση για να εγκαταλείψει το έργο που ξεκίνησε πέρυσι με την Μπράγκα. Ο Ντομίνγκος θα ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την πρώτη είσοδο της Μπράγκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους της Μπράγκα στον τρίτο προκριματικό γύρο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει ο Ντομίνγκος, καθώς ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, επιθυμεί να συνεχίσει το πλάνο του με τον ίδιο προπονητή».

Εξελίξεις με Σαλπιγγίδη, φήμες για Νικουλάε

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ακόμη κρατάει επίσημα κλειστά τα χαρτιά του για το μέλλον του, αν και όλα δείχνουν επιστροφή στον ΠΑΟΚ. Αυτό εξάλλου, μεταφέρει στον Τύπο η εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά, δημοσιεύοντας τετ-α-τετ που είχε την Παρασκευή οπαδός του «Δικεφάλου» με τον Έλληνα διεθνή επιθετικό κατά την αναχώρηση της Εθνικής για την Ελβετία. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο διάλογος του οπαδού με τον διεθνή φορ εξελίχθηκε ως εξής:

Οπαδός: «Δημήτρη έχω αγωνία για το αν θα επιστρέψεις πάλι στον ΠΑΟΚ. Σε παρακαλώ πες μου αν είναι αλήθεια ότι έχεις συμφωνήσει».

Σαλπιγγίδης: «Ναι, είναι αλήθεια. Έρχομαι ξανά στον ΠΑΟΚ».

Αξίζει να σημειωθεί πως τη στιγμή του περιστατικού, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, δίπλα στον Σαλπιγγίδη βρισκόταν οι συμπαίκτες του στην Εθνική, Χαλκιάς και Μαλεζάς, ενώ ο διεθνής φορ προέβη στην θετική απάντηση έπειτα από επίμονες ερωτήσεις του φιλάθλου, αφού πρώτα προσπάθησε να τον αποφύγει χαμογελώντας.

Πάντως, ο ατζέντης του Βαγγέλης Αγγελής, συνεχίζει να τονίζει πως «ο Δημήτρης δεν έχει αποφασίσει ακόμα, θα πάρει την τελική του απόφαση πριν από το Μουντιάλ».

Δημοσιεύματα για Νικουλάε

Παράλληλα, γαλλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον διεθνή ρουμάνο επιθετικό Ντάνιελ Νικουλάε. Ο παίκτης της Οσέρ, με την οποία το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου, άρχισε να αναζητά πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομά του είχε ακουστεί για τον «Δικέφαλο» και τον περασμένο Ιανουάριο. Από την πλευρά του, ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε την είδηση περί ενδιαφέροντος για τον 28χρονο επιθετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...