Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η ΕΛ.ΑΣ. στο Μουντιάλ

Mαζί με την Εθνική Ελλάδος στη Νότια Αφρική αναμένεται να μεταβούν και δυο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τα δύο πεπειραμένα στελέχη της αστυνομίας θα βρίσκονται νωρίτερα από την εθνική ομάδα στην Πραιτόρια, προκειμένου να επιτηρήσουν και να ελέγξουν τα μέτρα ασφάλειας που θα ληφθούν για το Μουντιάλ.
Ο ένας από τους δύο αξιωματικούς, ο οποίος χαρακτηρίζεται «επιτελικός» και εργάζεται στο Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών Ποδοσφαίρου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα φθάσει στη Νότια Αφρική μία εβδομάδα πριν από την άφιξη της εθνικής ομάδας. Θα παραμείνει στη Πραιτώρια, στο ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο που έχει δημιουργηθεί για το Μουντιάλ, και εκεί θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με συναδέλφους του από την από τη Νότια Αφρική και από άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ. Την ίδια ώρα ο άλλος αξιωματικός, ο «επιχειρησιακός», ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής θα πάει στη Νότια Αφρική δυο ημέρες πριν από την άφιξη της ομάδας. Αρμοδιότητα του θα είναι η επίβλεψη των μέτρων ασφαλείας και των ελέγχων που θα γίνουν στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η εθνική ομάδα και στα γήπεδα όπου θα αγωνιστεί.
Την ευθύνη των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν κατά την παραμονή και την μετακίνηση της Εθνικής Ελλάδος θα έχουν αποκλειστικά οι νοτιοαφρικανοί συνάδελφοι τους και μόνο εάν υπάρξει κάποια έκτακτη ανάγκη, μέσω των δυο Ελλήνων αστυνομικών, θα ζητηθεί η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Οι δυο αξιωματικοί θωρούνται αρκετά πεπειραμένοι, καθώς είχαν συνοδεύσει την Εθνική Ελλάδας και στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αυστρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...