Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Πιέσεις στον Θανάση για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος φαντάζει ως το μοναδικό άτομο που μπορεί να αναλάβει την προεδρία του Παναθηναϊκού τη δεδομένη στιγμή. Η κλεψύδρα... αδειάζει, ενόψει του διοικητικού συμβουλίου της Τετάρτης και όλοι συμφωνούν ότι μόνο ο Θανάσης μπορεί να αποτελέσει το πρόσωπο κοινής αποδοχής για τον προεδρικό θώκο των «πρασίνων».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, αλλά και οι υπόλοιποι μέτοχοι εξακολουθούν να τον πιέζουν, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επιμένει να αρνείται τη θέση και ουσιαστικά παραπέμπει στα όσα δήλωσε μετά το διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής, ότι δεν τον ενδιαφέρει η προεδρία.

Ενα άλλο σενάριο αναφέρει ότι είναι πιθανόν και ο Νικόλας Πατέρας να επικοινωνήσει με το διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ και να του ζητήσει προσωπικά να αναλάβει την προεδρία. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε υπογραμμίσει ότι για λόγους ηθικής τάξεως απέναντι στον παραιτηθέντα πρόεδρο δεν θέλει να αναλάβει τη θέση. Ισως, λοιπόν, ένα τηλεφώνημα από τον Πατέρα να αλλάξει άρδην την κατάσταση.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση μεταξύ του Τζίγκερ και του Πατέρα, μήπως και γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ τους. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού επιμένει για μια πολιτική λιτότητας με αλλαγές σε αρκετά πρόσωπα (π.χ. Αντωνίου), ενώ από την μεριά του ο Πατέρας πιστεύει ότι δεν πρέπει να πέσει πολύ το μεταγραφικό μπάτζετ, καθώς κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τη λειτουργία της ομάδας. Πάντως θεωρείται δύσκολο να βρεθεί σημείο επαφής ανάμεσα στους δύο άνδρες.
Αναστασίου: «Αναπόφευκτο το διαζύγιο με Τεν Κάτε»
Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Αναστασίου ήταν από τους ανθρώπους που έζησε από πολύ κοντά τον Χενκ Τεν Κάτε την εποχή που ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο βοηθός του Ολλανδού στο «τριφύλλι» υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι ο Τύπος έγραψε υπερβολές για το περιβόητο rotation του Τεν Κάτε, μίλησε για τα μέτωπα που είχαν αναπτυχθεί στα αποδυτήρια και επισήμανε ότι ήταν αναπόφευκτο το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αναστασίου στην εφημερίδα «Sportday»:
Μέσα σε ένα βράδυ συμφώνησες με τον Παναθηναϊκό. Ενα πρωινό έμαθες πως παύεται η συνεργασία με τον Τεν Κάτε, άρα και η δική σου. Πώς ένιωσες εκείνη τη στιγμή; Τι έχει ακολουθήσει μέχρι το σήμερα;

Να σου πω την αλήθεια, δεν το περίμενε κανείς μας. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν η καλύτερη, αλλά το timing (σ.σ.: μετά τη νίκη με τον Ατρόμητο) θεωρώ πως ήταν άστοχο. Μετά τη φυγή μου από τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια απόλαυσα την οικογένειά μου. Μέχρι τα Χριστούγεννα. Μετά έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά. Ταξίδια, ραντεβού, επιμορφωτικά σεμινάρια (σ.σ.: Μπαρτσελόνα και Αγιαξ). Σιχαίνομαι την τεμπελιά.
Θεωρείς ότι η δουλειά του Τεν Κάτε και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου υποτιμήθηκε από τον Τύπο;

Ο Τύπος υπερέβαλλε με το ροτέισον του Τεν Κάτε και προσπαθούσε συνεχώς να "κιτρινίσει" τις σχέσεις στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός είχε 25 παίκτες, 12-13 νέους. Επρεπε να τους δοκιμάσει όλους για να ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τον καθένα. Ο Τύπος το καυτηρίαζε αυτό. Γιατί δεν έγινε το ίδιο όταν ο Ντουντού επί Βαλβέρδε είχε πει «έχουμε σκάσει»;.

Τώρα, όντας αποστασιοποιημένος από την καθημερινότητα της Παιανίας, ποια είναι η άποψή σου; Τι έφταιξε και η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Τεν Κάτε οδηγήθηκε σε τέλμα;


Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο Τεν Κάτε ήταν αδιάλλακτος σε ορισμένα θέματα και, σε συνδυασμό με την προσωπικότητα ορισμένων παικτών, υπήρχαν συγκρούσεις... Δύο μέτωπα. Ο καθένας ήθελε να δείξει ότι είναι αφεντικό. Δεν γινόταν να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση.
Δηλαδή το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν αναπόφευκτο;

Ναι, όντως ήταν αναπόφευκτο. Δύσκολα θα άντεχε παραπάνω στον χρόνο....
Πάμε στο κεφάλαιο «Νίκος Νιόπλιας». Πιστεύεις ότι με την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού αναδεικνύεται;

Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια, διότι η μέχρι τώρα προσπάθειά του έχει στεφθεί με επιτυχία. Μόνο που για να καθιερωθεί πλήρως απαιτούνται η διάρκεια σε βάθος χρόνου, η ύπαρξη ενός πλάνου και μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική κατεύθυνση. Καθημερινά θα κρίνεται. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή.

Αλήθεια, πιστεύεις ότι ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός φέρει τη σφραγίδα του Νίκου Νιόπλια;


Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα δουλεμένη στον τομέα της φυσικής κατάστασης και μάλιστα σε πολύ καλύτερο βαθμό σε σχέση με τις λοιπές ελληνικές ομάδες. Ο Νίκος μαζί με το επιτελείο του πιστεύω ότι συνέβαλλαν στον τομέα της ψυχολογίας και δούλεψαν πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες. Η διαχείριση του δυναμικού ήταν πιο άρτια. Αγωνιστικά, η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν νομίζω ότι διέφερε κατά πολύ σε σχέση με αυτή επί Τεν Κάτε.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231046827#ixzz0pPoZfT33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...