Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο ανδρών ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό που έγινε στη Σύρο, επικράτησε 7-6 του Πανιωνίου (κανονικός αγώνας 5-5). Οι «ερυθρόλευκοι», με ήρωα τον αρχηγό της ομάδας, Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, επικράτησαν στην παράταση 7-6 του Πανιωνίου και πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου, για 13η φορά στην ιστορία τους (έναντι 12 του Εθνικού).

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του τελικού, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση περισσότερο στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο Πανιώνιος κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Ολυμπιακό να απαντάει. Ωστόσο, η ομάδα του Βολτυράκη ήταν αυτή που πήγε πρώτη στο δεύτερο οκτάλεπτο, προηγούμενη 2-1.
Το θέαμα συνέχισε να είναι μέτριο και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν, με γκολ του Χατζηθεοδώρου, προς το τέλος της περιόδου να ισοφαρίσουν σε 2-2, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μισού του αγώνα.
Η ομάδα του Πάτερου ξεκίνησε δυνατά το τρίτο οκτάλεπτο και με δύο αναπάντητα γκολ, πήρε σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων, 4-2. Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να μειώσουν σε 3-4, λίγο πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, με γκολ του Κατσαούνη, δίνοντας χαρακτήρα ντέρμπι στο τελευταίο οκτάλεπτο.
Ο Μάζης έφερε στα ίσια τον τελικό (4-4), με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά ο Γιώργος Αφρουδάκης, με το πρώτο του γκολ στον αγώνα, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό (5-4), 6' πριν την λήξη.
Ο Πανιώνιος, με ένα όμορφο γκολ του Μιράλη, ισοφάρισε σε 5-5, με 5 λεπτά να απομένουν για το τέλος του τελικού. Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.
Οι δύο διεκδικητές συνέχισαν χέρι χέρι και στην πρώτη περίοδο της παράτασης. Ο Μιράλης, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έδωσε προβάδισμα 6-5 στον Πανιώνιο, με τον Θεοδωρόπουλο να ισοφαρίζει για τον Ολυμπιακό (6-6).
Με γκολ του αρχηγού του, Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, 8'' πριν την λήξη της παράτασης, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 7-6 και κατέκτησε το 13ο Κύπελλο της ιστορίας του, καθώς ο Πανιώνιος δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Πολυτιμότερος παίκτης του 11ου φάιναλ φορ αναδείχθηκε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, καλύτερος τερματοφύλακας ο Κώστας Φλέγκας του Πανιωνίου και πρώτος σκόρερ ο συμπαίκτης του Ανδρέας Μιράλης με 7 γκολ.

Το απόλυτο πέτυχε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλης Πάτερος που σε πέντε συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου, μετράει ισάριθμες νίκες.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-0, 2-1, 1-2

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-1, 1-0

Η διακύμανση του σκορ: 0-1 Παπαδόγκωνας (π.π.), 1-1 Σχίζας (περιφέρεια), 1-2 Μπεριστιάνος (περιφέρεια), 2-2 Χατζηθεοδώρου (π.π.), 3-2 Σχίζας (π.π.), 4-2 Ντόσκας (κόντρα), 4-3 Κατσαούνης (περιφέρεια), 4-4 Μάζης (π.π.), 5-4 Γ.Αφρουδάκης (φουνταριστός), 5-5 Μιράλης (περιφέρεια), 5-6 Μιράλης (πέναλτι), 6-6 Θεοδωρόπουλος (π.π.), 7-6 Χατζηθεοδώρου (π.π.)

Ο Ολυμπιακός είχε 4/14 με παίκτη παραπάνω, ένα γκολ από την περιφέρεια, ένα στην κόντρα και ένα από θέση φουνταριστού. Ο Πανιώνιος είχε 2/12 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και τρία γκολ από την περιφέρεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαγγέλης Πάτερος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Δελακάς, Φουντούλης, Χατζηθοεδώρου 2, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ.Αφρουδάκης, Ντόσκας 1, Γ.Αφρουδάκης 1, Κομάντινα, Βλοντάκης, Σχίζας 2, Φλώρος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Φλέγκας, Μιράλης 2, Μάζης 1, Κοκκινάκης, Θωμάκος, Κουκής, Παπαδόγκωνας 1, Χατς, Μουρίκης, Μπεριστιάνος 1, Κατσαούνης 1, Καπότσης, Γαλανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...