Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αποκλεισμός σοκ του Ολυμπιακού

    Αποκλεισμός σοκ του Ολυμπιακού που με την ήττα (1-0) στο Τελ Αβίβ μένει εκτός Ευρώπης από τις 5 Αυγούστου. Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε φθινόπωρο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ήταν το 1991 (λόγω τιμωρίας) και το 1988 (δεν είχε προκριθεί). Ο διεθνής σέντερ φορ της Μακάμπι Κολαούτι υπέγραψε στο 42 λεπτό το ευρωπαϊκό αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων». Κόκκινη ο Ντιόγο στο 92'.

Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της ιστορίας του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έκανε ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι απέναντι σε μια ομάδα που θεωρητικά είναι κατώτερή τους και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Μπορεί να έλεγε ο Έβαλντ Λίνεν ότι η ομάδα θα παίξει επιθετικά με στόχο τη νίκη και ότι δεν επρόκειτο να υπερασπιστεί το 2-1 του Καραϊσκάκη, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε σε 90 λεπτά αγώνα ούτε μια ευκαιρία να δημιουργήσει και να κάνει αισθητή την παρουσία του στο «Μπλούμφιλντ». Η ομάδα ήταν ασύνδετη, με αποστάσεις στις γραμμές της, με παίκτες χωρίς φυσική κατάσταση και παντελή έλλειψη φαντασίας. Άμοιρος ευθυνών δεν είναι βέβαια και ο Λίνεν, ο οποίος χρησιμοποίησε τον Μοντεστό σε θέση δεξιού μπακ, με αποτέλεσμα η άμυνα των «ερυθρολεύκων» να… μπάζει σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Το γκολ που δέχθηκε στο 42ο λεπτό από τον Κολαούτι, ήταν αποτέλεσμα της τραγικής άμυνας που δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα.

Η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος με την είσοδο των Τοροσίδη και Ιμπαγάσα, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Δύο σουτ των Ρόμενταλ και Ντιόγο ήταν όλες κι όλες οι επιθετικές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων», ενώ η είσοδος του Μήτρογλου στο παιχνίδι κάθε άλλο παρά βοήθησε τον Ολυμπιακό. Στον πρόσθετο χρόνο του  αγώνα αποβλήθηκε ο Ντιόγο επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

ΣΚΟΡΕΡ: 42΄ Κολαούτι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μεντουντζανίν, Γκάφνι, 92’ Γέινι-Α. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Μοντέστο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 92’ Ντιόγο

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γιόσι Μισράχι): Στράουμπερ, Γκάφνι, Νιβάλντο, Στρουλ, Σαμπάν, Σιντιμπέ, Γιένι, Ιτζχάκι (80' Αβιντόρ), Ζιβ (85' Μαλούλ), Μεντούνγιανιν, Κολαούτι (69' Μπουζάλιο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Μοντέστο (46' Τοροσίδης), Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα (70' Μήτρογλου), Ζαϊρί (57' Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ντιόγο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...