Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

"Αποκαλύψεις" Ριβάλντο προκαλούν τον Ολυμπιακό

Rivaldo in Tehran with his friend EmadImage via Wikipedia
Στην αποκάλυψη ότι το 2004 ο Ολυμπιακός υποσχέθηκε πριμ στη Λα Κορούνια προκειμενου να κερδίσει τη Μονακό, προέβη ο Ριβάντο. Αν τότε οι Γαλιθιάνοι νικούσαν την ομάδα του πριγκιπάτου, κάτι που τελικά δεν έγινε, ο Ολυμπιακός θα προκρινόταν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο «Άνφιλντ», όπου τελικά ηττήθηκε 3-1 από τη Λίβερπουλ.
Ο Ριβάλντο σκόραρε στο Λίβερπουλ, αλλά ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε
Μία τέτοια ενέργεια επιτρέπεται στο Ισπανικό πρωτάθλημα, όμως η UEFA έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανέχεται πριμ από τρίτους στις διοργανώσεις της, οπότε η συνέντευξη του παίκτη-προέδρου της Μότζι Μίριμ, στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα lancenet.com.br, ίσως δημιουργήσει προβλήματα στο λιμάνι.

Μάλιστα, ο τότε σταρ του Ολυμπιακού αποκάλυψε στην εν λόγω συνέντευξη ότι ως πρώην παίκτης της Ντεπορτίβο ήταν εκείνος που ανέλαβε χρέη διαμεσολαβητή: «Έχοντας περάσει από την Ντεπορτίβο, μίλησα με έναν ποδοσφαιριστή και τον ενημέρωσα ότι αν κέρδιζαν τη Μονακό, η ομάδα μου θα τους έδινε χρήματα. Πιστεύω ότι το να δώσεις χρήματα σε μία άλλη ομάδα για να κερδίσει κάποιον δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που δεν είναι σωστό είναι να ‘αγοράσεις’ μία ήττα. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ».

Τελικά το πριμ δεν πληρώθηκε ποτέ στους παίκτες της Λα Κορούνια, που διασύρθηκαν με 5-0 από τη Μονακό. Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προκριθεί εις βάρος της Λίβερπουλ αφού προηγήθηκε νωρίς με τον Ριβάλντο. Οι «ερυθρόλευκοι» ευνοούνταν ακόμα και με ήττα 2-1 στο «Άνφιλντ Ρόουντ», όμως ένα γκολ του Τζέραρντ στο 86’ άφησε εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό, παρότι είχε μαζέψει 10 βαθμούς. Και φυσικά άνοιξε το δρόμο στη Λίβερπουλ, που μερικούς μήνες αργότερα πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη την κατάκτηση του 5ου της Τσάμπιονς Λιγκ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...