Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός: Έκτακτο δ.σ. μετά την αποχώρηση Βγενόπουλου

Τεταμένο κλίμα έχουν δημιουργήσει οι ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με την ανακοίνωση αποχώρησης του Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά και την απειλή του Νικόλα Πατέρα ότι και αυτός θα φύγει, εφόσον δεν υπάρξει ενότητα σε όλα τα επίπεδα του συλλόγου. Προκειμένου, λοιπόν, να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια, μέχρι αύριο αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το «τριφύλλι» βρίσκεται για πρώτη φορά από ιδρύσεως επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα κοντά στο φάσμα του να μείνει χωρίς ισχυρό μέτοχο, που θα υποστηρίξει τις φιλοδοξίες. Η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τις προθέσεις του και το ερώτημα πλέον μετατρέπεται στο ποιος ακολουθεί μετά από αυτόν.
«Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου», σημειώνει αρχικά ο Έλληνας επιχειρηματίας και στη συνέχεια στρέφει τα πυρά του προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως ενάντια του μέχρι πρότινος ομοϊδεάτη του στο πλάνο του για τον σύλλογο, Νικόλα Πατέρα.
«Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω πληρώσει με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από "Παναθηναϊκούς" διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για "ενότητα" και "συσπείρωση" που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον».
Η τελευταία αποστροφή στη δήλωση Βγενόπουλου φυσικά και αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος απείλησε και αυτός με αποχώρηση, μετά τα επεισόδια στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Βόλου, εφόσον δεν υπάρξει ενότητα στις τάξεις του Παναθηναϊκού.
Η συνέχεια
Το τι μέλλει γενέσθαι πλέον στο «τριφύλλι» μοιάζει τελείως αβέβαιο. Φαινομενικά, μπορεί η πλειοψηφία των μετοχών να βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη, όμως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο τον περασμένο Σεπτέμβριο -όταν συμφώνησε να παραχωρήσει με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου το ποσοστό του στην ΠΑΕ στους Βγενόπουλο, Πατέρα- πως δεν προτίθεται να ασχοληθεί ξανά ενεργά με τα δρώμενα στο «τριφύλλι».
Κατά συνέπεια, αβέβαιο, είναι και το αν θα θελήσει να ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ, τη στιγμή μάλιστα που το διαφαινόμενό άνοιγμα της φημολογείται πως φτάνει ακόμα και τα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Όσον αφορά τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, ο Θανάσης έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την ανάγκη για ενότητα μεταξύ των μετόχων, ενώ όταν το περασμένο καλοκαίρι του προτάθηκε η προεδρία, αρνήθηκε, στηρίζοντας τον Νικόλα Πατέρα.
Ούτε, όμως, από την πλευρά του Παύλου Γιαννακόπουλου τα πράγματα είναι καλύτερα. Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ζήτησε να του επιστραφεί ποσό από την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία είχε συμμετάσχει με μεγαλύτερο ποσοστό απ ότι του αναλογούσε, καθώς ισχυρίζεται πως εξαπατήθηκε. Γι' αυτό το λόγο προχώρησε και σε αποστολή εξωδίκου, αναγκάζοντας τον Νικόλα Πατέρα να πει απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. πως πρέπει «να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε στον Παύλο τα λεφτά του».
Επομένως, δεν είναι καθόλου απίθανο, βάσει και της άσχημης οικονομικής κατάστασης, να μην υπάρξει στο άμεσο μέλλον μέτοχος που θα συνεισφέρει οικονομικά στην ΠΑΕ, έστω και αν όλοι θελήσουν να διατηρήσουν το ποσοστό τους σε αυτή. Αγνωστο, όμως, είναι και το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση του συλλόγου, αν αποφασίσει ο Πατέρας να αποχωρήσει.
Σύμφωνα με τα νομικά πλαίσια, ο έλεγχος θεωρητικά μπορεί κάποια στιγμή να περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως βρίσκεται κυριολεκτικά υπό διάλυση, χρωστώντας ποσά στους αθλητές όλων των τμημάτων του.
Το γήπεδο
Οι εξελίξεις, βεβαίως, στο θέμα του γηπέδου δείχνουν να παγώνουν επ αόριστον με τελευταία εξέλιξη το εξώδικο της ΠΑΕ προς τον Δήμο Αθηναίων, όπου ζητούσε να ενεργοποιηθεί ο ειδικός όρος στο συμβόλαιο των δυο πλευρών για αποζημίωση του συλλόγου, από τη στιγμή που το έργο δεν προχωράει.
Μ.Π. NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...