Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πλιάτσικας: «Εξαιρετικός ο Γέντρισεκ»

Ο Βασίλης Πλιάτσικας είναι συμπαίκτης με τον Έρικ Γέντρισεκ στη Σάλκε και μίλησε στο leoforos.gr για τον 24χρονο Σλοβάκο φορ που βρίσκεται πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό.

Το… πράσινο φως για την απόκτηση του Έρικ Γέντρισεκ από τον Παναθηναϊκό άναψε ο Βασίλης Πλιάτσικας. Ο 22χρονος Έλληνας μέσος αποτελεί τα 2,5 τελευταία χρόνια μέλος της Σάλκε και σίγουρα είναι ένας από τους ανθρώπους που μπορεί να μιλήσουν για τις ικανότητες του 24χρονου επιθετικού. Για αυτό και το leoforos.gr επικοινώνησε μαζί του…

Το πρώτο πράγμα που τον ρωτήσαμε ήταν για την παρουσία του Γέντρικσεν στη Σάλκε. «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, με μεγάλη εμπειρία. Είχε καταπληκτική παρουσία στην Καϊζερσλάουτερν και για αυτό ο Φέλιξ Μάγκατ ζήτησε την απόκτησή του. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Όταν ένας τέτοιος προπονητής ανάβει το πράσινο φως για μία μεταγραφή, σημαίνει ότι ο παίκτης έχει μεγάλες ικανότητες. Βέβαια στη Σάλκε δεν κατάφερε να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, χωρίς ωστόσο αυτό να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν κάνει. Απλά στη θέση που αγωνίζεται υπάρχουν άλλοι πολύ φορμαρισμένοι και καλοί ποδοσφαιριστές, όπως είναι για παράδειγμα ο Ραούλ».

Όσο για τις αγωνιστικές του ικανότητες; «Είναι πολύ γρήγορος και εξαιρετικός στο τελείωμα των φάσεων. Η τεχνική του κατάρτιση δεν θα έλεγα ότι είναι τρομερή, αλλά στον επιθετικό το ζητούμενο είναι να τελειώνει τις φάσεις», ενώ αναφορικά με το αν θα καταφέρει να δώσει λύση στη δημιουργία φάσεων των «πρασίνων», είπε: «Είναι υποκειμενικό αυτό και εξαρτάται ανάλογα με τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Στην Ελλάδα, δεν είναι ικανοποιημένοι από έναν επιθετικό αν βάζει απλά γκολ. Θέλουν να τα κάνει όλα… Να βάζει γκολ, να βγάζει σέντρες, να μαρκάρει, να δίνει πάσες…»

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον χρόνο προσαρμογής που θα χρειαστεί: «Είναι δύσκολο σε έξι μήνες να δείξει όλες του τις ικανότητες εδώ στη Γερμανία. Σίγουρα θέλει χρόνο. Τα πράγματα όμως στην Ελλάδα, αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι θα πάει στον Παναθηναϊκό, ενδεχομένως να αποδειχθούν καλύτερα. Οι απαιτήσεις είναι σαφώς μικρότερες».
http://www.leoforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...