Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Champions League: Νίκη της Οντένσε επί της Βιγιαρεάλ - Ηττα για ΑΠΟΕΛ.

APOEL FC UltrasImage via Wikipedia
Μετά τον Παναθηναϊκό, σειρά μπορεί να πάρει η Βιγιαρεάλ, αφού η Οντένσε με τορπίλη (1-0) απειλεί να την πετάξει εκτός Champions League - Ηττα για ΑΠΟΕΛ.
Η Οντένσε κοίταξε στα μάτια την Βιγιαρεάλ και όχι μόνο είναι ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, αλλά έχει και το προβάδισμα. Η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, επικράτησε των Ισπανών με 1-0 και οι παίκτες της έδειξαν ότι μόνο «ξυλοκόποι» δεν είναι.
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένο, με τον Ρόσι να είναι ο μοναδικός που ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους, καθώς ό,τι καλό έβγαινε επιθετικά ήταν από τον Ιταλό. Αν κάποια ομάδα έκλεψε τις εντυπώσεις, όμως, εκείνη ήταν η Οντένσε.
Οι Δανοί πήγαν δίκαια με το 0-0 στα αποδυτήρια, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας έξυπνα έδωσαν χώρο στους αντιπάλους, έπαιξαν με αντεπιθέσεις και περίμεναν το λάθος... Αυτό τελικά συνέβη στο 84', όταν ο Ζαπάτα έπαιξε με την φωτιά και... κάηκε. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Βιγιαρεάλ αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του, καθώς ο Αντρέασεν τον πίεσε, έκλεψε την μπάλα και νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Ηττα για ΑΠΟΕΛ
Αν και στάθηκε πολύ καλά κόντρα στην Βίσλα στην Κρακοβία, το ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στην Κύπρο με ήττα στις αποσκευές του. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε πολύ καλή κυκλοφορία ειδικά στο πρώτο μέρος και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των Πολωνών, όμως η μεγάλη φάση δεν ήρθε ποτέ.
Στην επανάληψη, η Βίσλα είχε δοκάρι στο 53' με το Μαλέσκι, όμως οι Κύπριοι με συνοχή στο ματς έδειχναν ότι μπορεί να φύγουν και με το διπλό από την έδρα της Βίσλα, όμως αυτό δεν έμελλε να συμβεί. Σε μία φάση που οι Γαλαζοκίτρινοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους το πλήρωσαν με γκολ, όταν στο 71' ο Νούνιες πήρε όλη την άμυνα πάνω του, άνοιξε στα δεξιά στον Μαλέσκι, ο οποίος αφού απέφυγε τον Μποναβεντούρα τίναξε τα δίχτυα του Χιώτη με τρομερό αριστερό βολέ.
Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να καλούνται πλέον να κάνουν την ανατροπή στη Μεγαλόνησο.
Οι συνθέσεις
Βίσλα Κρακοβίας (Ρόμπερτ Μάασκαντ): Παρέικο, Τζάλιενς, Τσάβες, Μέλικσον, Σομπολέφσκι, Νούνιες, Ντίας, Γκένκοφ, Μαλέσκι (92' Κιρμ), Γιοβάνοβιτς, Ιλιεφ (68' Βιλκ).
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Ζόρζε, Αΐλτον, Τρικόφσκι (85' Σολάρι), Μαντούκα (46' Χαραλαμπίδης), Πίντο, Κόντης, Μοράις, Σολωμού, Μαρσίνιο (80' Γιάχιτς), Μποαβεντούρα.
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Μόνο με... αυτοκτονία η Μπάγερν
Η Μπάγερν υποδέχθηκε τη Ζυρίχη στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League, την «Αλιάνζ Αρένα», και δεν αντιμετώπισε κανέναν πρόβλημα απέναντι στους Ελβετούς, επικρατώντας με 2-0. Οι παίκτες του Χάινκες μπήκαν από το ξεκίνημα με διάθεση να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και την πρόκριση αν γίνεται και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 8'.
Ο Aριεν Ρόμπεν, που ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα και ήταν εξαιρετικός, έβγαλε την σέντρα και ο Σβαϊνστάιγκερ εντελώς μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Λεόνι και να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια, οι Βαυαροί συνέχιζαν να πιέζουν, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και εκείνοι αποφάσιζαν πότε θα φορτσάρουν και πότε όχι.
Οι γηπεδούχοι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, με κορυφαίες το δοκάρι του Ριμπερί έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60' και το τετ α τετ του Λαμ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν ελάχιστα την εστία του Νόιερ. Στο 72' ο Ρόμπεν πήρε την μπάλα στην αριστερή γωνία της περιοχής του Λεόνι και με... αριστοτεχνικό σουτ δεν του άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης, κάνοντας το 2-0.
Δώδεκα χρόνια ήταν πολλά
Με τον Aντε Ρουκάβινα να είναι από τους κορυφαίους της ομάδας του, Ντιναμό επικράτησε με 3-1 της Μάλμε και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4' με τον κορυφαίο του γηπέδου Σαμίρ.
Στη συνέχεια οι Κροάτες πίεσαν, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, με την Μάλμε να φτάνει απροσδόκητα στην ισοφάρισε με τον Μεχμέτι στο 17'. Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με την Ντιναμό να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν το σουτ του Μπαντέλι κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μελιτσάρεκ.
Αυτό που δεν κατάφερε ο Κροάτης μέσος, το πέτυχε ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού στο 56'. Ο Ρουκάβινα με εξαιρετικό πλασέ πάνω στην κίνηση έδωσε στους γηπεδούχους αυτό που δικαιούνταν, καθώς έκανε το 2-1. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και το 3-1 με τον Σαμίρ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με εύστοχη εκτέλεση, ενώ λίγο αργότερα έδωσε την ασίστ στον Μπετσιράι σε μία εξαιρετική αντεπίθεση, με τον τελευταίο να διαμορφώνει το τελικό 4-1.
Με Τόζερ και έναν... πρώην
Η Γκενκ με τον Ντάνειλ Τόζερ να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, καθώς με την εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να μειώσει στο τελικό 2-1 απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα και έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τους Ισραηλινούς, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, που ήταν τραγική... Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο 45λεπτο και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα από τα δύο που πέτυχαν.
Μόλις στο 8΄ο Αμάσα άνοιξε το σκορ για την Μακάμπι, η οποία έπαιζε... μονότερμα τους φιλοξενούμενους. Οι Ισραηλινοί έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ο Ντβαλισβίλι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κέτλες, όμως στην δεύτερή του προσπάθεια για γκολ ο Γεωργιανός έκανε το 2-0 στο 28'.
Η πίεση συνεχίστηκε, όμως οι Βέλγοι κατάφεραν να φύγουν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0... Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα αντιστράφηκε, οι παίκτες της Γκενκ αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο και μείωσαν τοι σκορ στο 61' με τον Μπάρντα, ο οποίος σκόραρε εναντίον της παλιάς του ομάδας, στην οποία αγωνίστηκε από το 2003 έως το 2005. Οι Βέλγοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, μπορεί να μην ισοφάρισαν, όμως έδειξαν ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν την πρόκριση.
Μακάμπι Χάιφα (Ελίσα Λέβι): Νταβίντοβιτς, Φάλατς, Κοέν, Γιαχάγια, Μπόκολι (Γιαμπόλσκι), Ντβαλισβίλι, Φερέντ, Τβάτα, Αμάσα (Αζριέλ), Γκολάσα (Κοέν), Μεσουμάρ
Γκενκ (Φρανκ Φερκαούτερεν): Κέτλες, Χούμπερτ, Χάιλαντ (Κάμους), Γιόνελαϊτ, Τόζερ, Φόσεν (Μπούφελ), Μπάρντα, Νάντσον, Ντουρβέλ, Πούντιλ, Νβανγκάνγκα
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Πηγή: www.gazzetta.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...