Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γερμανία: Πανηγύρισε το νταμπλ η Ντόρτμουντ

250
250 (Photo credit: Wikipedia)
Μετά το πρωτάθλημα, η Ντόρτμουντ πανηγύρισε την κατάκτηση και του Κυπέλλου Γερμανίας, καθώς διέλυσε με 5-2 τη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Λεβαντόφσκι που πέτυχε χατ τρικ!

Ήταν το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της Μπορούσια, με το οποίο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την εφετινή σεζόν (νταμπλ). Η Μπάγερν που ήθελε να πάρει «εκδίκηση» για την απώλεια του τίτλου στην Bundesliga, γνώρισε «βαριά ήττα», μία εβδομάδα πριν το μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι, στο «Αλιάντς Αρίνα».

Ο τελικός «πήρε φωτιά» από πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό από ολέθριο λάθος της άμυνας των Βαυαρών, ο Καγκάουα άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες βγήκε στην αντεπίθεση και στο 21΄ έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Ρόμπεν (ανατροπή του Γκόμεζ από τον Βαϊντεφέλερ).

Οι παίκτες της Μπορούσια, όμως, ήταν αποφασισμένοι και πιο «διψασμένοι» για το τρόπαιο. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ να κερδίσει πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χούμελς κι από κει και πέρα «μίλησε» ο Λεβαντόφσκι. Με χατ τρικ του Πολωνού στράικερ (+45΄, 58΄, 81΄) οι Βεστφαλοί έφτασαν στον θρίαμβο, αν και στο 75΄ ο Ριμπερί είχει μειώσει σε 4-2.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...