Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κωπηλασία: Τρία χάλκινα στη Λουκέρνη

Τρία μετάλλια απέσπασαν τα ελληνικά πληρώματα Τσιάβου-Γιαζιτζίδου, Γκουντούλα-Γκουντούλα και Παπαχρήστος-Τσίλης-Τζιάλλας-Χρήστου στο παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης

Οι Έλληνες κωπηλάτες κατέκτησαν και πάλι μετάλλια στο παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης, ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Τρία χάλκινα μετάλλια κέρδισαν οι Έλληνες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, στη δίκωπο άνευ ανδρών και στην τετράκωπο άνευ ανδρών.

Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η τρίτη θέση των Αλεξάνδρας Τσιάβου και Χριστίνας Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Με μεγάλη προσπάθεια στα τελευταία μέτρα απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο με 7:04.79 κι ενώ βρίσκονταν στην τελευταία θέση μέχρι τα 1.500μ..

Τη νίκη πήραν οι Κινέζες Ντονγκξιανγκ Χου και Γουένιϊ Χουάνγκ με 7:04.14 και ακολούθησαν οι Νεοζηλανδές Λουίζ Άιλινγκ και Τζούλια Έντουαρντ με 7:04.39. Η "μάχη" που έδωσαν τα πρώτα τρία πληρώματα ήταν συγκλονιστική, όπως μπορεί να φανεί και από τους χρόνους.

Στην τετράκωπο άνευ η τετράδια των Στέργιου Παπαχρήστου, Γιάννη Τσίλη, Γιώργου Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου ανέβασα ρυθμό στα τελευταία 1000 μέτρα και πήραν το χάλκινο μετάλλιο με 5:56.61. Την πρώτη θέση πήρε η Μεγάλη Βρετανία με 5:50.84 και τη δεύτερη η Αυστραλία με 5:51.98.

Νωρίτερα το χορό των μεταλλίων είχαν ανοίξει οι δίδυμοι Γκουντούλα. Ο Νίκος και ο Απόστολος ανέβηκαν για μια ακόμη φορά στο βάθρο στη δίκωπο άνευ, τερματίζοντας τρίτοι με 6:30.44. Οι Νεοζηλανδοί Έρικ Μάρεϊ και Χάμις Μποντ επικράτησαν ξανά με 6:24.04, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η δεύτερη θέση των Καναδών Ντέιβ Κάλντερ και Σκοτ Φράντσεν με 6:26.77.

Τη δεύτερη θέση στον "μικρό τελικό" του διπλού σκιφ και 8η στη γενική κατάταξη κατέλαβαν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...