Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Νίκη του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ και… καλύτερο εισιτήριο

Στην τέταρτη και τελευταία θέση των play offs άφησε ο Ατρόμητος τον ΠΑΟΚ μετά την νίκη του με 1-0 στην Τούμπα χάρις σε γκολ του Φυτανίδη στο 12΄. Έτσι οι Περιστεριώτες έφτασαν τους 8 βαθμούς, με τους Θεσσαλονικείς να μένουν στους 7΄και πήραν καλύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Μπορεί οι δύο ομάδες να μην μπορούσαν να διεκδικήσουν το εισιτήριο του Champions League, αλλά ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουν έναν καλύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο ΠΑΟΚ με νίκη και ήττα της ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει και την δεύτερη θέση στα play offs, αλλά με ήττα θα τερμάτιζε στην τελευταία θέση.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλές απουσίες και έτσι οι δύο ενδεκάδες είχαν πολλές αλλαγές. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν χωρίς τους τιμωρημένους Ίβιτς, Τσιρίλο, Φωτάκη και Γκαρσία, αλλά και τον τραυματία Χαλκιά. Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης δεν είχε στην διάθεση του τους τιμωρημένους Σκόνδρα, Τόμας και Γκαρσία, αλλά και τους τραυματίες Τάτο και Μπρίτο.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα για να σημειώσει κάποιο γκολ και τα κατάφερε στο 11΄. Ο Επστάιν εκτέλεσε το φάουλ και ο Φυτανίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς και έκανε το 1-0 για τους «κυανόλευκους». Έτσι όπως στα άλλα δύο εκτός έδρας ματς του στα play offs, στο ΟΑΚΑ, ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο σκορ νωρίς στο πρώτο μέρος και πήγε και με αυτό το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Οι φιλοξενούμενοι «πάταγαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά και προσπαθούσαν να σημειώσουν και ένα δεύτερο γκολ, αλλά τελικά το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, ώστε να μην γνωρίσουν την ήττα και τερματίσουν στην τελευταία θέση, όμως δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ο ΠΑΟΚ είχε τρία δοκάρια (!), αλλά και έναν Ιτάνζ σε τρομερή μέρα και δεν μπορούσε να παραβιάσει την εστία του Ατρομήτου.

Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι σε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο απώλεσαν πολλές μεγάλες ευκαιρίες, αλλά από την στιγμή που δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ, ηττήθηκαν με 1-0 και έμειναν στους 7 βαθμούς και την τελευταία θέση της βαθμολογίας των play offs. Ο Ατρόμητος με 8 βαθμούς τερμάτισε τρίτος και πήρε καλύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.
Actionman: Το… δοκάρι! Το οποίο τρεις φορές στέρησε στον ΠΑΟΚ τρεις φορές το γκολ!
Distraction: Η αδιαφορία (;) του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, η οποία τον έφερε πίσω στο σκορ και στο δεύτερο μέρος έτρεχε να… προλάβει.


Σκόρερς: 12΄Φυτανίδης
Κίτρινες:  93΄ Οικονόμου
Κόκκινες: -
Δοκάρια: Αθανασιάδης (50΄, 72΄), Σταφυλίδης (76΄)
Οι συνθέσεις:
paokΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Λίνο, Λάζαρ, Σταφυλίδης (89’ Τσουκαλάς), Γιάννου (46’ Παπάζογλου), Νιμανί, Σαλπιγγίδης (69’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

atromitosΑτρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Φυτανίδης, Οικονόμου, Γιαννούλης, Δημούτσος (60’ Αθανασίου), Σφακιανάκης (68’ Μήτρογλου), Μπάλλας, Επστάιν (56’ Ιγκλέσιας), Καραμάνος, Αναστασάκος
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...