Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αγώνας νεαρών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών υπέρ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Mικροί ποδοσφαιριστές και παλαίμαχοι αθλητές κατέκλυσαν σήμερα το γήπεδο της Προοδευτικής στον Κορυδαλλό, προκειμένου να αγωνιστούν για φιλανθρωπικό σκοπό: την ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συμμετέχοντες και θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο με την υποχρέωση να φέρουν τρόφιμα, που στη συνέχεια θα διαθέσει το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παιδιά, γονείς και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές κατέφθασαν στο χώρο της εκδήλωσης κρατώντας στα χέρια τους ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, γάλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης (ακόμα και ρούχα) για οικογένειες της περιοχής που στερούνται τα βασικά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Συνδέσμων Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστικών Πειραιά σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

«Είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες ανθρώπων που δεν έχουν άλλες επιλογές. Ο εθελοντισμός είναι υπόθεση όλων μας και ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει με το δικό του λιθαράκι» η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σουζάνα Κουμτζή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τουρνουά ποδοσφαίρου, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 8-9 ετών από ακαδημίες ποδοσφαιρικών συλλόγων: τον Αετό Κορυδαλλού, τους αθλητικούς ομίλους Πειραιά, Κορυδαλλού και Χαλκηδόνας, τον Περαμαϊκό, την Άμιλλα Περιστερίου, το Νέο Ικόνιο και το «City Soccer» Αιγάλεω.

«Στο κάλεσμα της Ένωσης Παλαιμάχων ανταποκριθήκαμε αμέσως. Ο ρόλος της ακαδημίας είναι να προσφέρει κοινωνικό έργο με τις λίγες δυνάμεις της» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου της Χαλκηδόνας, Αποστόλης Μαρούλης.

Το τουρνουά των ακαδημιών διαδέχθηκε αγώνας ανάμεσα στην Ένωση Παλαίμαχων Πειραιά και την αντίστοιχη ένωση της Αθήνας. «Διοργανώνουμε αυτό τον αγώνα τα τελευταία τρία χρόνια, πρώτα με κοινωνικό σκοπό και μετά με αθλητικό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων Αθήνας, Στέλιος Σαρηδημητρίου.

Τα τρόφιμα και τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν σήμερα θα διατεθούν σε ορισμένες από τις 461 οικογένειες που εξυπηρετεί το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ερυθρού Σταυρού. Όπως τόνισε η κ. Κουμτζή, το 95% των εξυπηρετούμενων είναι άνεργοι και παρουσιάζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...