Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Το μυαλό του Άρη στην Ατλέτικο


Ξεχνούν στον Άρη - ει δυνατόν, μετά τα όσα έγιναν απ' τον διαιτητή Δαλούκα - τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και στρέφουν στην προσοχή τους στον αγώνα της Πέμπτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι "κίτρινοι" γνωρίζουν τη δυσκολία της αποστολής τους αλλά τονίζουν την πεποίθησή τους να παλέψουν σκληρά κόντρα στην κάτοχο του Europa League.

Ο Έκτορ Κούπερ περιμένει την επιστροφή του Τόνι Κάλβο, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση και του Βραζιλιάνου Φαμπιάνο, που όμως δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Όσο για τους Ισπανούς;

Μετά το "διπλό" στο Μπιλμπάο η Ατλέτικο είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του "Πριμέρα Ντιβιζιόν" και ετοιμάζεται για τον αγώνα του "Κ. Βικελίδης".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ισπανικού Τύπου ο Τόμας Ουιφαλούσι θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα, αφού φαίνεται πως υπολογίζεται από τον Κίκε Φλόρες. Όπως και ο Χουάν Μερίδα για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, αφού τη Δευτέρα προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του. Ο Τσέχος αμυντικός υπέφερε από τενοντίτιδα στον αχίλλειο και ήταν αμφίβολος για το ματς κόντρα στους «κίτρινους». Από την πλευρά του, ο Σέρχιο Αγκουέρο δούλεψε περίπου μισή ώρα στο γυμναστήριο και καταβάλει προσπάθειες να αποθεραπευτεί το συντομότερο δυνατό, αλλά δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα της Πέμπτης.

Παράλληλα, οι Ισπανικές εφημερίδες γράφουν, με εγκωμιαστικά σχόλια, εκτενή ρεπορτάζ για την ατμόσφαιρα του γηπέδου του Άρη. Η «As» αναφέρει: «Το ελληνικό Bombonera θα είναι κατάμεστο εναντίον της Atletico» είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος, στο οποίο αναφέρεται ότι «τα 20.000 εισιτήρια -εκ των οποίων τα 12.000 είναι εισιτήρια διαρκείας για τους ομίλους του Europa League- έχουν εξαντληθεί, δημιουργώντας έσοδα 1,6 εκατ. ευρώ». Η εφημερίδα της Μαδρίτης τονίζει επίσης: «Παρότι έχει περιορισμένη χωρητικότητα 22.800 θεατών, το γήπεδο του Άρη είναι φόβητρο στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ως το Bombonera της Ελλάδας και το κυρίαρχο γκρουπ των φανατικών οπαδών της ομάδας, ο Super 3, εξηγεί στην ιστοσελίδα του ότι έχουν ως πηγές έμπνευσης τους φανατικούς της La 12 της Boca Juniors, καθώς και ότι ο ΑΡΗΣ είναι ο θεός του πολέμου. Σε κάθε παιχνίδι, είναι εμφανής ο θαυμασμός των Ελλήνων οπαδών για εκείνους της Boca: Ρίχνουν χαρτιά και κομφετί, ανάβουν δεκάδες βεγγαλικά και ακούγονται τα κλασικά συνθήματα του Bombonera, με τους στίχους στα ελληνικά».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...