Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Χωρίς αδειοδότηση Παναθηναϊκός, Αρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Βέροια και Πανθρακικός

Μετά από σύσκεψη της ειδικής επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, με τα τωρινά δεδομένα, ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει άδεια για την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως και οι Αρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Βέροια και Πανθρακικός.

Π Χθες ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Ξάνθη και έχει πλεονέκτημα για να βγει στην Ευρώπη αν μία από τις πέντε πρώτες ομάδες δεν λάβει αδειοδότηση. Οι “πράσινοι” αυτή την στιγμή δεν έχουν πλήρη φάκελο και θα πρέπει μέσα σε δύο βδομάδες να καταθέσουν στην επιτροπή της ΕΠΟ εγγυητική επιστολή ύψους 10-12 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης εγγυητική επιστολή ύψους 70.000 ευρώ θα πρέπει να καταθέσει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου ο φάκελος του να θεωρηθεί πλήρης και να πάρει αδειοδότηση. Σε περίπτωση όμως που οι δυο ομάδες δεν τα καταφέρουν τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάρει η Ξάνθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, οι έξι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους φακέλους τους θα πρέπει να τα έχουν λύσει μέχρι την τελευταία μέρα του Μαΐου, καθώς δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση. Ενώ, οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια πέρα από τον αποκλεισμό τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα έχουν και περιορισμό στις μεταγραφικές κινήσεις τους, δηλαδή θα έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν μέχρι τέσσερις ποδοσφαιριστές ηλικίας άνω των 24 ετών, ή να ανανεώσουν τα συμβόλαια τεσσάρων ποδοσφαιριστών πάνω από τη συγκεκριμένη ηλικία. Ωστόσο θα μπορούν να αποκτήσουν όσους Ελληνες ποδοσφαιριστές θέλουν ηλικίας έως 24 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...