Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός- Σιένα 78-73

Με μία ακόμη ανατροπή ο Ολυμπιακός νίκησε τη Σιένα με 78-73 στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ και έφτασε το αήττητο σερί του στο 21-0 από την αρχή της σεζόν. 

 
Μεγάλοι πρωταγωνιστές του νέου καμπ-μπακ οι Περπέρογλου και Σπανούλης. 
 
 Ο Ολυμπιακός για άλλη μία φορά φέτος άφησε τον αντίπαλό του να κάνει παιχνίδι, να οικοδομήσει μεγάλη διαφορά και να τον βάλει πάλι σε διαδικασία ανατροπής κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου. Ειδικά όμως σ' αυτήν την αναμέτρηση οι λόγοι αυτή της αγωνιστικής συμπεριφοράς για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ισχυροί. 
 
Το κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ δεν έδινε ρυθμό και η Σιένα, παίζοντας καλή άμυνα, προηγήθηκε 9-13. Επειτα, υπήρχαν και οι απουσίες των Μπέγκιτς και Πρίντεζη. Οι ελλείψεις αυτές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Αγραβάνης φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, έκαναν τον Ολυμπιακό ευάλωτο αμυντικά. Η Σιένα, με τον Γκριν να σκοράρει κατά βούληση, όχι μόνο κατάφερε να περάσει στεγνή ένα μίνι ξέσπασμα του αντιπάλου της, αλλά και να προηγηθεί με 11 πόντους στο ημίχρονο (25-36).

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε και επιθετικό πρόβλημα αλλά αυτό που τον απασχολούσε κυρίως ήταν η άμυνα. Η Σιένα έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 15 (37-52) αλλά όταν ο Γκριν κουράστηκε δεν διέθετει τις λύσεις για να συνεχίζει να απειλεί το καλάθι των "ερυθρόλευκων". Το ήδη εφαρμοσμένο, από προηγούμενα ματς, σχέδιο μπήκε σε ισχύ από τις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου με αρχικό εκφραστή του τον Περπέρογλου και κύριο εκτελεστή τον Σπανούλη. Με τρίποντο-βόμβα του αρχηγού του ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 74-73 στα 54 δευτερόλεπτα ενώ ένα δίποντο του Λοτσέσκι στα 15 δεύτερα σιγούρεψε την ένατη συναπτή νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης στην εφετινή Ευρωλίγκα. Το κλου της βραδιάς; Ο Ολυμπιακός σούταρε 11/11 εντός πεδιάς σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...