Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Εχασε την πρώτη ευκαιρία ο Ολυμπιακός

Η Πρόκομ είχε δείξει από τα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ πως είναι σκληρό καρύδι και στην έδρα της αποδείχθηκε ακόμη πιο ανθεκτική. Για αυτό και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το 3-0 στη προημιτελική σειρά με τους πολωνούς και να σφραγίσει από νωρίς τη συμμετοχή του στο Final 4 της Ευρωλίγκα.
Οι «ερυθρόλευκοι έκαναν κακό παιχνίδι και με τον Κλέιζα εκτός ρυθμού ακολουθούσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την Πρόκομ. Οι διαβασμένοι πολωνοί έφεραν το ματς στα μέτρα τους και με κορυφαίους τους Γιούινγκ και Γουντς επικράτησαν με 81-78 και έστειλαν τη σειρά σε τέταρτο ματς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Πέμπτη στην έδρα τους.
Με τον αέρα που του έδινε το 2-0 στις νίκες ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παρκέ και στον επιθετικό τομέα είχε καλές επιδόσεις στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι εμπνεύσεις του Τεόντοσιτς και του Τσίλντρες στην επίθεση, όμως, δεν αρκούσαν. Χρειαζόταν και η άμυνα, η οποία ωστόσο δεν βρισκόταν στο μυαλό των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη και για αυτό η Πρόκομ κατάφερε να έχει το προβάδισμα στα πρώτα 10 λεπτά με 22-18.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Πρόκομ έτρεξε σερί 5-0 και έφερε το ματς στα μέτρα της, με τον Λόγκαν να είναι συνδεδεμένος με το καλάθι (27-18). Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε βγει εκτός ρυθμού και ο Κλέιζα ουσιαστικά ήταν... απών, καθώς είχε σημειώσει μόλις δύο πόντους.

Η μεγαλύτερη διαφορά για τους πολωνούς ήρθε στο 16`, όταν έφτασε στους 15 πόντους (38-23), καθώς ο Ολυμπιακός έμεινε για τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο και έχασε τη μάχη των ριμπάουντ. Η εμπειρία του Νίκολα Βούισιτς και ένα αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό, που έστω για λίγα λεπτά βρήκε ρυθμό και μείωσε στους 11 (38-27).

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, αλλά ο Κλέιζα χρεώθηκε με βήματα και στη συνέχεια τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ο Τεόντοσιτς, πάντως, κέρδισε ένα έξυπνο φάουλ στο τέλος του ημιχρόνου και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από τα χειρότερα (33-45, 20`).

Με τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Επρεπε να σφίξει την άμυνά του και να ψάξει εύκολα τελειώματα και γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση. Αυτό ακριβώς έκαναν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να μπουν και πάλι με αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης. Τεόντοσιτς και Βούισιτς έδωσαν τις λύσεις που έψαχνε ο Ολυμπιακός στην επίθεση κι έπειτα από τέσσερα λεπτά στην τρίτη περίοδο, η διαφορά έπεσε στους τρεις (45-48).

Ο Ολυμπιακός, όμως, έχασε μερικές σημαντικές ευκαιρίες για να προσπεράσει και οι παίκτες της Πρόκομ απέδειξαν πως έχουν... αντιστάσεις. Γουντς και Γιούινγκ ανέλαβαν τις περισότερες επιθέσεις και η διαφορά επανήλθε σε διψήφιο νούμερο (61-51), με τον Ολυμπιακό να είναι ιδιαίτερα χαλαρός στην περιφερειακή του άμυνα. Ενα τρίποντο του Πεν, πάντως, στην εκπνοή της τρίτης περιόδου αναπτέρωσε τις ελπίδες των ερυθρόλευκων (57-64).

Με τον Κλέιζα σε κακή μέρα ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει επιθετικές λύσεις από άλλους παίκτες για να μπορέσει να φτάσει στην ανατροπή και το 3-0. Ο Τζος Τσίλντρες ανέλαβε την πρωτοβουλία και με τις προσωπικές του ενέργειες η διαφορά έπεσε στους πέντε (61-66, 32`). Ο Κίντελ Γουντς, όμως, μαζί με τον Ντάνιελ Γιούινγκ δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πλησιάσει περισσότερο και οι πολωνοί μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με... αέρα δέκα πόντων (76-66).

Ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το ματς και κατάφερε να αγχώσει την Πρόκομ, παρότι αυτή είχε προβάδισμα οκτώ πόντων (78-70) στο τελευταίο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν τους πολωνούς, οι οποίοι υπέπεσαν σε λάθη - δώρα και ο Λίνας Κλέιζα ανέλαβε δράση στο πιο κρίσιμο σημείο, για να μειώσει με τρίποντο σε 76-78. Ο Λόγκαν απάντησε έντεκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος (80-76), ο Κλέιζα δεν βρήκε στόχο στην εκπνοή και οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 78-81.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...