Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Αναβολή στην υπόθεση του Παναθηναϊκού και αντιδράσεις από τον Ολυμπιακό

Η αποχή των δικηγόρων οδήγησε σε αναβολή την προγραμματισμένη για την Τρίτη εκδίκαση σχεδόν όλων των υποθέσεων που αφορούν την 27η αγωνιστική, από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.
Μεταξύ αυτών που μετατέθηκαν για τις 8 Απριλίου ήταν και η υπόθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που κατηγορείται για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κινδυνεύει με αποκλεισμό της έδρας της.
Με δεδομένο ότι το τελευταίο παιχνίδι των «πρασίνων» ως γηπεδούχοι φέτος είναι στις 11 Απριλίου (με τον Ηρακλή), ενδεχόμενη τιμωρία τους θα μεταφερθεί για την επόμενη περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βούλτσης, παρέστη στα γραφεία της πειθαρχικής επιτροπής και ζήτησε η εκδίκαση των υποθέσεων να μην γίνει μετά το Πάσχα, αλλά την Μ. Πέμπτη, όταν και θα έχει λήξει η απεργία των δικηγόρων. Κάτι που δεν έγινε δεκτό και προκάλεσε την δυσαρέσκεια του νομικού εκπροσώπου των «ερυθρολεύκων», που διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος.
«Εμείς θέλαμε να εκδικαστεί το ταχύτερο δυνατό η υπόθεση, αλλά τα μέλη της επιτροπής με διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι θα λείπουν αρκετοί και ότι η Μ. Πέμπτη είναι ημιαργία, την μετέθεσαν για μετά το Πάσχα.
»Θεωρούμε πως αυτή η απόφαση ευνοεί τον Παναθηναϊκό, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του έχει απαγγελθεί, η τιμωρία της έδρας του για δύο αγωνιστικές είναι δεδομένη», είπε αρχικά ο Βούλτσης και συνέχισε.
«Από την στιγμή που θα εκδικαζόταν η υπόθεση και αποφασιζόταν η τιμωρία, ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή χωρίς φιλάθλους. Με την απόφαση αυτή, η τιμωρία θα μεταφερθεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
»Φανταστείτε να είχαμε κερδίσει εμείς την Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός να είχε χάσει βαθμούς στο Περιστέρι. Ουσιαστικά το πρωτάθλημα θα ήταν ανοιχτό. Η τιμωρία του βέβαια θα μεταφερθεί για την επόμενη σεζόν και θα είναι μία δικαίωση, αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε να ισχύσει και για φέτος».
Η μοναδική απόφαση που ελήφθη αφορά την ΠΑΕ Καβάλα και τον εκπρόσωπό της, Κ. Τσαλίκη, τους οποίους εκπροσώπησε ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης, που δεν επιθυμούσε την παρουσία δικηγόρου, που τιμωρήθηκαν με συνολικό πρόστιμο 3.000 ευρώ για τον αγώνα με τη Λάρισα.
Κλήσεις σε απολογία για την 28η αγωνιστική
Οκτώ ΠΑΕ κάλεσε σε απολογία για την επόμενη Πέμπτη (8/4) η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ. Πιο αναλυτικά, και στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, καλούνται να απολογηθούν οι εξής:
- ΠΑΕ ΑΕΚ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Πανιώνιο.
- ΠΑΕ Αρης, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
- ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Πανθρακικό.
- ΠΑΕ Ατρόμητος, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
- ΠΑΕ Ηρακλής, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
- ΠΑΕ Λάρισα, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
- ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με την Ξάνθη.
- ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...