Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο Ανρί αντιμέτωπος με την Αρσεναλ, για την έκπληξη η ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο

Η επιστροφή του Τιερί Ανρί στο «Emirates Stadium» ως αντίπαλος αποτελεί αναμφισβήτητα το σημαντικότερο γεγονός για την δεύτερη ημέρα των προημιτελικών του Champions League.
Η Αρσεναλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα τη Μεγάλη Τετάρτη (21:45), με τον Γάλλο άσο να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα, ενώ την ίδια ώρα η Ίντερ θα αντιμετωπίζει το... αουτσάιντερ της διοργάνωσης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία θα πάει στο Μιλάνο με σκοπό να συνεζίσει τις εκπλήξεις.
Αρσεναλ – Μπαρτσελόνα (21:45)

Μπροστά στους οπαδούς που τον αποθέωναν για οκτώ χρόνια, όσα δηλαδή φορούσε τη φανέλα της Αρσεναλ, θα βρεθεί ο Τιερί Ανρί. Αυτή τη φορά, όμως, θα είναι με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα και θα σταθεί απέναντί τους.

Η τελευταία φορά, που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν στον τελικό του Champions League στη σεζόν 2005-06 στο Σταντ Ντε Φρανς και μόνο ευχάριστη δεν ήταν για την αγγλική ομάδα. Αν και η Αρσεναλ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 37ο λεπτό με τον Κάμπελ, ο Ετό στο 76’ και ο Μπελέτι στο 81’ πέτυχαν την ανατροπή για τους Μπλαουγκράνα και τους χάρισαν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης.

Πριν από τον τελικό, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων στη σεζόν 1999-2000 και είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στη Βαρκελώνη, ενώ οι καταλανοί επιβλήθηκαν με 4-2 στον επαναληπτικό στο Γουέμπλεϊ.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισε 2-0 εντός έδρας και ηττήθηκε με 0-1 στον Πειραιά, αλλά και τις Σταντάρ Λιέγης και Αλκμααρ και κατάφερε να τερματίσει πρώτη με συνολικά τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.
Για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «8» χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πόρτο, από την οποία ηττήθηκε με 1-2 στο Ντραγκάο, αλλά στον επαναληπτικό τη συνέτριψε με 5-0.

Στον αντίποδα, οι Μπλαουγκράνα έφτασαν στα προημιτελικά έχοντας αποκλείσει τη Στουτγκάρδη στη φάση των «16». Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες επί γερμανικού εδάφους, αλλά στο Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική και επικράτησε με 4-0.
Στους ομίλους, ωστόσο, αν και είχε θεωρητικά εύκολο έργο, δεν είχε τις ανάλογες εμφανίσεις και πέτυχε τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ρούμπιν Καζάν, αλλά τερμάτισε στην 1η θέση.

Χαρούμενος που θα δει και πάλι τον Τιερί Ανρί δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ: «Χαιρόμαστε που θα δούμε τον Ανρί και πάλι εδώ και θα έχει την υποδοχή που του αξίζει, αλλά όταν το παιχνίδι αρχίσει, τότε θα είναι τα προημιτελικά του Champions League και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον κερδίσουμε», τόνισε.
Ο αλσατός τεχνικός έχει αρκετά ονόματα στο απουσιολόγιό του, όπως Βαν Πέρσι, Ράμσεϊ και Γκιμπς, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο αρχηγός της ομάδας, Σεσκ Φάμπρεγκας, θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

«Στόχος μας θα είναι να πετύχουμε ένα εκτός έδρας γκολ και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά», δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα και πρόσθεσε:
«Ο Ανρί είναι ένας παίκτης, που σίγουρα έχει την Αρσεναλ μέσα στην καρδιά του. Επιστρέφει στο σπίτι του, αλλά το σημαντικότερο είναι να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ο Φάμπρεγκας είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά και χωρίς αυτόν η Αρσεναλ κέρδισε την Πόρτο με 5-0». Η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης θα παραταχθεί χωρίς τους Ινιέστα και Αμπιντάλ, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του Πικέ.

Ιντερ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45)

Στο Μιλάνο θα διεξαχθεί ο δεύτερος προημιτελικός, με την Ίντερ να υποδέχεται την... έκπληξη της διοργάνωσης, που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Νερατζούρι βρίσκονται στη φάση των «8» για πρώτη φορά έπειτα από εφτά χρόνια, ενώ η ΤΣΣΚΑ φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ρωσική ομάδα, μετά τη Σπάρτακ Μόσχας το 1991, που θα φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μία φορά. Ηταν στη φάση των ομίλων του Champions League στη σεζόν 2007-08, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 2-1 στη Μόσχα και με 4-2 στον επαναληπτικό του Μιλάνου.

Το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο, που προέρχεται από ήττα στο ιταλικό πρωτάθλημα με 1-2 από τη Ρόμα, κατάφερε να επικρατήσει της Τσέλσι με συνολικό σκορ 3-1 στη φάση των 16 και να αφήσει εκτός διοργάνωσης τους Μπλε. Στους ομίλους της διοργάνωσης, τερμάτισαν με δυσκολία στη 2η θέση, πίσω από την Μπαρτσελόνα, μετρώντας συνολικά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της στο Champions League και θέλει να συνεχίσει εξίσου καλά απέναντι στην Ιντερ. Η ομάδα του Λεονίντ Σλούτσκι κατέκτησε τη 2η θέση του 2ου ομίλου, με 1η τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ συνολικά πέτυχε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Στους «16» της διοργάνωσης κατάφερε να αφήσει εκτός τη Σεβίλη, επικρατώντας με 2-1 στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν, μετά το 1-1 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα.

«Η Ιντερ έχει μία πολύ καλή πορεία στο φετινό Champions League, την καλύτερη των τελευταίων χρόνων και θέλουμε να φτάσουμε στα ημιτελικά. Είχαμε καταπληκτική υποστήριξη από τους οπαδούς μας στο παιχνίδι με την Τσέλσι και περιμένουμε την ίδια και στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Σαντόν και τους τιμωρημένους Λούσιο και Μότα.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και τιμωρημένους θα παραταχθεί στο Τζουζέπε Μεάτσα η ΤΣΣΚΑ, αν και η παρουσία των Γκονζάλεζ και Χόντα είναι αμφίβολη. Για τον Σλούτσκι η Ιντερ έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την αναμέτρηση. «Είναι αδιαμφισβήτητα το φαβορί. Η Ιντερ είναι σπουδαία ομάδα και όλοι πιστεύουν ότι εκείνη θα κερδίσει. Αλλά αύριο θα αποδείξουμε ότι αξίζουμε που βρισκόμαστε εδώ», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...