Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

«Τιμή μου να αναλάβω τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ» δήλωσε ο Γκρέταρσον

Ως μεγάλη του τιμή χαρακτήρισε την επικείμενη ανάληψη της θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ ο Αρναρ Γκρέταρσον. Ο Ισλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, με δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του, τόνισε πως ακόμα δεν έχει υπογράψει, αλλά ανυπομονεί για την επισημοποίηση της συμφωνίας, για να πιάσει δουλειά. Επεσήμανε πως στόχος της Ένωσης είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στις δραστηριότητές του, όταν αναλάβει.
«Τα πράγματα φαίνονται πολύ καλά. Δεν έχω υπογράψει τίποτε ακόμη, αλλά η διοίκηση συμφώνησε να με προσλάβει ως τεχνικό διευθυντή του συλλόγου. Περιμένω να λάβω την προσφορά της ΑΕΚ και δεν την έχουμε συζητήσει ακόμη. Θέλω να πάω στην Ελλάδα και να αναλάβω τη δουλειά.
»Θέλουν να με πάρουν στην ομάδα, αλλά ακόμη δεν έχουμε διαμορφώσει το συμβόλαιο συνεργασίας. Αν γίνουν όλα αυτά, δεν αρνούμαι ότι θα είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμη με θυμούνται κι αυτό δείχνει ότι κάτι καλό θα έκανα το διάστημα που αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα αν αναλάβω αυτή τη δουλειά», ήταν τα λόγια του Γκρέταρσον στο «Fotbolti».

Αναφερόμενος στους στόχους της ΑΕΚ, ο Γκρέταρσον ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Αν υπάρξει συμφωνία, θα είναι συναρπαστικό. Είναι πολύ ενδιαφέρον που μέχρι τώρα έπαιζα και έβλεπα ποδόσφαιρο και τώρα θα μπορώ όχι μόνο να παρακολουθώ, αλλά και να βρίσκω παίκτες και να χτίζω την ομάδα.
»Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει να μπει και να είναι ανταγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Εχει 16 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα και είναι η πρώτη φορά που μεσολαβεί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τον τίτλο αυτό. Είναι μία ομάδα που πάντα παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέλει να έχει επιτυχίες και να καταφέρνει σημαντικά πράγματα», είπε ο Ισλανδός.

Σε ότι αφορά τις δικές του αρμοδιότητες όταν αναλάβει, επεσήμανε: «Εγώ θα παρακολουθώ όλους τους παίκτες και από εκεί και πέρα θα είναι θέμα του προπονητή η επιλογή τους. Ο στόχος είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα σκάουτινγκ στην ΑΕΚ. Θα εκτείνεται σε κάποιο βαθμό στην Ελλάδα, αλλά στοχεύουμε να το επεκτείνουμε και στην Ευρώπη.
»Επιπλέον σε συνεργασία με τις ακαδημίες, θα προωθούνται παίκτες στην πρώτη ομάδα. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί σε κάποια χρόνια, σε συνεργασία με τον τότε προπονητή. Τώρα θα οργανωθούν ακόμη καλύτερα οι ακαδημίες, οπότε θα είναι πιθανό να βγαίνουν από εκεί καλοί και ταλαντούχοι παίκτες. Υπάρχει αρκετή δουλειά μπροστά. Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες και χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα».

Χωρίς 13 η προπόνηση
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι προπονήσεις της ΑΕΚ συνεχίστηκαν την Μ. Τετάρτη με 13 συνολικά απουσίες. Οι Αλβες, Γιαχάγια και Τζιμπούρ έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Οι Μανωλάς, Γιάχτις, Γεωργέας, Παυλής και Κουτρομάνος έκαναν ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ οι Καφές, Μαϊστόροβιτς, Σκόκο και Μπλάνκο δεν έδωσαν το παρών, καθώς το απόγευμα θα βρίσκονται στο All Star Game που θα διεξαχθεί στο Ελληνικό.

Εκτός ομαδικού προγράμματος έμεινε και ο Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος όμως είναι σε καλύτερη κατάσταση και γυμνάστηκε σε χαλαρούς ρυθμούς.
Οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αρχικά ζέσταμα και ασκήσεις, ενώ στη συνέχεια έγινε χαλάρωμα και ένα μίνι διπλό. Η τελευταία προπόνηση πριν την άδεια του Πάσχα θα γίνει την Μ. Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...