Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Πρόβλημα με τρεις στην ΑΕΚ και καλωσόρισμα Ντούσαν στον Γκρέταρσον

Τρία νέα προβλήματα τραυματισμών έχει να αντιμετωπίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είδε τους Γιάχιτς, Τζιμπούρ και Νέμεθ να ολοκληρώνουν το ματς με τον Πανιώνιο με έντονες ενοχλήσεις, που δεν τους επέτρεψε να προπονηθούν σε κανονικούς ρυθμούς ούτε το πρωί της Μ.Δευτέρας.
Το πρόγραμμα ήταν χαλαρό και περιελάμβανε αποθεραπεία για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν αρχικά τρέξιμο, στη συνέχεια ασκήσεις με σουτ και τέλος έπαιξαν διπλό στο μισό γήπεδο.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ, που έχει υποστεί κάκωση στον ώμο και δεν προπονήθηκε για προληπτικούς περισσότερο λόγους, ενώ οι Νέμεθ, Γιάχιτς έκαναν θεραπεία λόγω κάκωσης στον δεξί μηρό. Ειδικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Παυλής, Γεωργέας και Κουτρομάνος που έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις στο γήπεδο, υπό τις οδηγίες του κ.Πανταζή, την ώρα που ο Σεμπάστιαν Σάχα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Την έσωσε η... στρογγυλοποίηση
Στο μεταξύ, το γκολ του Σκόκο στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πανιώνιο, επιτρέπει στην ΑΕΚ να διατηρήσει το βαθμό στα πλέι οφ, την ώρα που η νέα γκέλα του Ολυμπιακού, αλλά και του ΠΑΟΚ -σε συνδυασμό με τη νίκη του Αρη επί του Λεβαδειακού- φέρνει τους δύο πρώτους στους δύο βαθμούς. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με την ειδική βαθμολογία, κάθε ομάδα διερεί με το πέντε τους βαθμούς διαφοράς της από τον πέμπτο.

Με δυο λόγια, η Ένωση αν έχανε από τον Πανιώνιο θα διερούσε τους δύο βαθμούς διαφοράς της από τον Αρη, με το αποτέλεσμα να της δίνει 0,5 δηλαδή κανένα βαθμό.
Πλέον όμως με τη διαίρεση πηγαίνει στο 0,6 κάτι που μέσω της στρογγυλοποίησης της δίνει ένα βαθμό. Αν οι συγκεκριμένες διαφορές παραμείνουν και στις δύο επόμενες αγωνιστικές, το «μίνι τουρνουά» θα ξεκινήσει με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό να έχουν δύο βαθμούς, την ΑΕΚ έναν και τον Αρη κανέναν.
Προχωράει του Γκρέταρσον
Η φράση εν δυνάμει έχει γίνει πολύ «must» στην ΑΕΚ τελευταία και μετά τον Αδαμίδη, την... φόρεσε και ο Αρναρ Γκρέταρσον ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο εν δυνάμει τεχνικός διευθυντής της ομάδας.
Ο 38χρονος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ το πρωί της Μ.Δευτέρας όπου συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. και πλέον απομένει η επίσημη ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, για την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ο Ισλανδός έφτασε στην Ελλάδα το Σάββατο και την επόμενη μέρα βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Προηγουμένως δείπνησε με τον Σταύρο Αδαμίδη και τους Δημητριάδη, Κοσμάτο και Καπετανάκη, ενώ έκανε και την πρώτη του βόλτα -μετά από πολλά χρόνια- στη βραδινή ζωή της Αθήνας, ολοκληρώνοντας το βράδυ το Σαββατόβραδο σε μεγάλο club της Αθήνας.
Καλοσώρισμα από τον Μπάγεβιτς
Πάντως, η συνέχεια της ημέρας ήταν γεμάτη για τον Γκρέταρσον, καθώς αφού γνώρισε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στη συνέχεια βρέθηκε στους Θρακομακεδόνες και συνάντησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μετά απ' όλα αυτά αποχώρησε και ταξιδεύει για την πατρίδα του, ενώ η επιστροφή του χρονολογείται μετά το Πάσχα.

Συνοδευόμενος από τον Σταύρο Αδαμίδη το μεσημέρι βρέθηκε στις εγκαταστάσεις στους Θρακομακεδόνες και γνωρίστηκε με τον Μπάγεβιτς.

Παρόντας ήταν και ο Βασίλης Δημητριάδης και οι τέσσερις άνδρες συμφώνησαν πως θα πρέπει άπαντες να συνεργαστούν με γνώμονα το όφελος της ομάδας. Ο προπονητής της ΑΕΚ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γκρέταρσον, αλλά η κουβέντα τους περιορίστηκε στα τυπικά, καθώς η συνεργασία τους θα ξεκινήσει μόλις αναλάβει ο Ισλανδός και επίσημα τα νέα του καθήκοντα.

Η συνάντηση των τεσσάρων ανδρών διήρκεσε περίπου μισή ώρα και αυτό που τονίζεται από την ΠΑΕ είναι πως έγινε σε άριστο κλίμα. Εκτός από θέματα σκάουτινγκ, ο Γκρέταρσον θα δουλέψει και για τις ακαδημίες, με τους επιτελείς της ΑΕΚ να ελπίζουν πως με τις γνώσεις του θα βοηθήσει και στον τομέα αυτό.
Πήγε και στα Σπάτα

Μετά το ραντεβού στα γραφεία, ο Γκρέταρσον με τον Αδαμίδη επισκέφτηκαν μαζί τα Σπάτα και τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Οι δυο τους θέλησαν να επιβλέψουν τις εργασίες και να διαπιστώσουν σε πιο σημείο βρίσκεται η βασική περαίωση των έργων.
Λίγο πριν, ο Αδαμίδης ανέπτυξε στο Δ.Σ. την ιδέα της προσέγγισης του Γκρέταρσον: «Θέλουμε να μας φέρει την κουλτούρα του Βορειοευρωπαίου. Του εργατικού, του τίμιου και πιστεύω ότι θα βοηθήσει με τις γνωριμίες που έχει. Είναι λεπτά τα μεταγραφικά ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στις 23/4 η Γ.Σ.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 23 Απριλίου (13.00) θα διεξαχθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, στην οποία θα υπογραφεί η σύμβαση του προπονητικού, αλλά και θα γίνει και συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας εταιρίας λαϊκής βάσης.
Στη συγκεκριμένη συνέλευση, αναμένεται να υπάρξει και τοποθέτηση για το που βρίσκονται τα θέματα της Α.Μ.Κ. και του δανείου από την Morgan Stanley.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...