Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλει τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων στο γήπεδο του Εθνικού

Την αγανάκτηση και την έντονη ανησυχία του εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), με αφορμή τη νέα επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Β' Εθνικής μεταξύ Εθνικού και Πανσερραϊκού, που διεξήχθη την Κυριακή στο γήπεδο του Ελληνικού.

«Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο παρατηρείται για δεύτερη φορά, μέσα σε 15 ημέρες, καθώς στον αμέσως προηγούμενο εντός έδρας αγώνα του Εθνικού με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα (13/3/2010), στο ίδιο γήπεδο και στον ίδιο χώρο, είχε προηγηθεί η επίθεση κατά των συναδέλφων Αρη Ράπτη και Νίκου Παγιωτέλη. Η θρασύτητα των επιτιθέντων ξεπερνά τα όρια, καθώς εκκρεμεί στην Αθλητική Δικαιοσύνη η προαναφερόμενη επίθεση, μετά από καταγγελία του ΠΣΑΤ», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ που συνεχίζει:
«Ωστόσο, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την περιγραφή του πρώτου περιστατικού, φτάσαμε στην Κυριακή, οπότε συνάδελφοι κατά την άσκηση του καθήκοντός τους, δέχθηκαν νέα χυδαία επίθεση στον υποτίθεται φρουρούμενο χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων, ενώ της επίθεσης είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά απειλητικά μηνύματα που είχαν γραφτεί στα μπουθ του γηπέδου.
Σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να μη γίνει η συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, η διοίκηση της ΠΑΕ Εθνικός ήταν παντελώς απούσα και κανείς δεν συγκινήθηκε προκειμένου να προστατευτούν οι εκπρόσωποι του Τύπου, οι οποίοι γλύτωσαν τα χειρότερα με την παρέμβαση της Αστυνομίας.
Επίσης είναι απορίας άξιον πώς οι χούλιγκαν είχαν τη δυνατότητα, πριν την έναρξη του αγώνα, να μπουν με την άνεσή τους στο γήπεδο και να γράψουν τα απειλητικά μηνύματα εναντίον των δημοσιογράφων και της κρατικής ΕΡΤ στις καμπίνες Τύπου του γηπέδου. Άραγε, ποιοι τους άνοιξαν τις πόρτες και ποιοι τους βοήθησαν να διατυπώσουν τις απειλές τους κατά των δημοσιογράφων; Το γήπεδο αυτό αποτελεί κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και έχει παραχωρηθεί στην ΠΑΕ Εθνικός, η οποία δεν λαμβάνει καμία μέριμνα να το προστατέψει από τους χούλιγκαν».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο ΠΣΑΤ ζητεί την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των δραστών και της ΠΑΕ Εθνικός. Τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας να πάρουν -επιτέλους- άμεσα και αυστηρά μέτρα για να προστατέψουν τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων και των δημοσιογράφων που απλώς προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς και την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...