Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

250 τραυματίες σε επεισόδια μετά ποδοσφαιρικό αγώνα (video)

Με πολλά επεισόδια, συλλήψεις και τραυματισμούς ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το ντέρμπι του πρωταθλήματος της Ιορδανίας μεταξύ της Αλ Βαγδάτ και της Αλ Φαϊσαλί (1-0). Η αστυνομία προσπάθησε με τη βία να αποτρέψει στους οπαδούς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έσπασε το κιγκλίδωμα της εξέδρας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότεροι από 250 τραυματίες!

Η κόντρα των δύο ομάδων και των οπαδών τους ξεπερνάει το ποδοσφαιρικό επίπεδο. Η Αλ Βαγδάτ, που έχει στην κατοχή της 11 πρωταθλήματα Ιορδανίας (με τελευταίο το 2009) βασίζεται σε Παλαιστίνιους οπαδούς, ενώ η Αλ Φαϊσαλί (31 πρωταθλήματα, με τελευταίο το 2010) σε Ιορδανούς.

«Το σημερινό συμβάν παίρνει πολιτικές διαστάσεις, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να μην δώσει μεγάλη δημοσιότητα στα όσα έγιναν και στη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνιων και Ιορδανών» μετέδωσε δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα. Και πρόσθεσε: «Οι οπαδοί της νικήτριας ομάδας συνήθως όταν φεύγουν από το γήπεδο λένε ρατσιστικά συνθήματα και συνθήματα πολιτικού χαρακτήρα. Αυτό φέρνει αντιδράσεις και υπήρξαν και επεισόδια έξω από το γήπεδο με τους αντίπαλους οπαδούς».

Η αστυνομία προσπάθησε να βάλει μία τάξη, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.

Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στις 17 Ιουλίου του 2009 δεν έγινε ποτέ, λόγω της πολιτικής διαμάχης των δύο πλευρών! Για την ιστορία, η Αλ Βαγδάτ βρίσκεται με 31 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας και ακολουθεί η Αλ Φαϊσαλί με 23.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...