Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Έπεσαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα!

Λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα (!), η Πειθαρχική Επιτροπή ανακοίνωσε τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας και την εξόντωση Μπέου - Μάκη Ψωμιάδη! Αποβάλλεται από το Europa ο Βόλος.

Δραματικές στιγμές ζουν από το ξημέρωμα της 28ης Ιουλίου οι δύο επαρχιακές ομάδες, καθώς η εξαιρετική πορεία που διέγραψαν στο τελευταίο πρωτάθλημα όχι απλά πήγε στα σκουπίδια, αλλά στιγματίζεται με τον απευθείας υποβιβασμό στη Football League, εξαιτίας της διαρκούς παράνομης δράσης των αφεντικών τους, Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη.
Η Πειθαρχική Επιτροπή συνεδρίαζε όλη νύχτα και περίπου δέκα λεπτά πριν από τις 5 «έσκασε» το κανόνι για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Οι δύο ομάδες υποβιβάζονται και τιμωρούνται παράλληλα με πρόστιμο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
Παράλληλα, η επιχείρηση «καθαρά χέρια» του ποδοσφαίρου που ξεκίνησε η Εισαγγελία και συνεχίζει όπως φαίνεται η αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή, εξόντωσε ποδοσφαιρικά και τους Ψωμιάδη και Μπέο, στους οποίους απαγορεύει οποιαδήποτε ενασχοληση με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, ενώ παράλληλα τους επιβάλλει πρόστιμο 90.000 ευρώ έκαστος.
Και ευρωπαϊκή αποβολή ενόψει για Βόλο
Όπως γίνεται αντιληπτό, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου προκύπτει μέγα θέμα σχετικά με τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τη στιγμή που σήμερα αγωνίζεται για να μπει στους ομίλους του Europa League. Πολύ δύσκολα όμως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη, αφού η UEFA είναι αμείλικτη σε τέτοια θέματα, και μετά τον υποβιβασμό του και την τιμωρία του για άμεση εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια, προβλέπεται να αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ήταν γνωστό άλλωστε ότι η UEFA περίμενε ακριβώς αυτή την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για να κινηθεί ανάλογα.
Επομένως, αν και το αποψινό ματς της βολιώτικης ομάδας θα διεξαχθεί κανονικά, μοιάζει με αγώνα χωρίς αντίκρισμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις...
Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να γίνει κανονικά και η ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα, αφού η UEFA ενδέχεται να περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεση και στη συνέχεια να προχωρήσει στις κυρώσεις.

Στην Εφέσεων η τελευταία ελπίδα 
Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν πρόκειται φυσικά να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Θεωρείται δεδομένο πως τις επόμενες ώρες, κι αφού μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης, θα ζητήσουν έφεση για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Αν το πράξουν εντός 48ώρου, τότε δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουμε και οριστική απόφαση.
Οι πιθανότητες πάντως, ασφαλώς δεν είναι με το μέρος τους, διότι εδώ δεν αναζητούν απλή μείωση της ποινής (όπως συμβαίνει σε ποινές κεκλεισμένων των θυρών ή αγωνιστικών που θα απουσιάσει ένας ποδοσφαιριστής που αποβλήθηκε) αλλά την ακύρωση της σημαντικότερης απόφασης που λήφθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι αποφάσεις
Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:
Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ' αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ' ιδέαν συρροή) και 98 (κατ' εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
α) στον Αχιλλέα Μπέο
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.
β) στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Δείτε ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής επιτροπής ΕΔΩ.

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για την Καβάλα και τον Μάκη Ψωμιάδη:
Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσαν κατά τα λοιπά τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:
α) στον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii). Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.
β) στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Δείτε ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής επιτροπής ΕΔΩ.

gazzetta.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...