Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Στο ΣτΕ τα Τρίκαλα

A.S. Trikala 2000 old logo.Image via WikipediaΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τα Τρίκαλα, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, βάση της οποίας ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Football League.

Στην προσφυγή τους, τα Τρίκαλα υποστηρίζουν ότι το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ανακλήθηκε επειδή κρίθηκε ανίσχυρη η εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει. Η εγγυητική επιστολή έχει την έννοια ότι θα ρευστοποιηθεί σε περίπτωση οικονομικών απαιτήσεων αθλητών, προπονητών, κ.λπ.

Τα Τρίκαλα, αναφέρουν ότι αρχικά από αμέλεια, άδολη ενέργεια, μη σκοπιμότητα και παράλειψη του προέδρου της ΠΑΕ υπεβλήθη στην Επιτροπή το σχέδιο εγγυητικής επιστολής και όχι το πρωτότυπο.

Το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα εκδόθηκε σύμφωνα με αυτό το σχέδιο και στη συνέχεια ζητήθηκε από την ΠΑΕ νέα εγγυητική την οποία προσκόμισε άμεσα.

Η Επιτροπή στη συνέχεια απέστειλε σχετικό έγγραφο στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League ΟΠΑΠ - Football League 2 με αποτέλεσμα να ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Σύμφωνα με την ομάδα των Τρικάλων, η απόφαση ανάκλησης παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ακροάσεως και εκδόθηκε κατόπιν εσφαλμένης ερμηνείας της νομοθεσίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...