Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ισόπαλη στο φιλικό με τη Μπακού η ΑΕΚ

Υπό το βλέμμα του Εϊντούρ Γκούντγιονσεν η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με την Μπακού, στο δεύτερο φιλικό στη Σλοβενία. Πίεζε ψηλά η Ένωση όπως θέλει ο Χιμένεθ, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως και στο προηγούμενο φιλικό με την Οντράντσι, παρέταξε την Ένωση με 4-2-3-1 και με 10 Έλληνες και μόνο τον Κάρλος από τους ξένους! Σε αυτό το σημείο της προετοιμασίας, με τα πόδια ακόμη βαριά και με τα μαθήματα τακτικής καθημερινά, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός ήθελε να δει από τους παίκτες του στην πράξη το κομμάτι της δουλειάς που έχει γίνει ως τώρα και το οποίο αφορά στην πίεση από ψηλά στον αντίπαλο.

Οι κιτρινόμαυροι όντως ανταποκρίθηκαν σε αυτό, καθώς από τα πρώτα λεπτά πίεζαν ψηλά και έκλεβαν μπάλες, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στον αντίπαλο να βγάλει αντεπίθεση. Η ΑΕΚ τα πήγαινε καλά σε αυτόν τον τομέα αλλά όχι και στον δημιουργικό... Η ομάδα του Χιμένεθ έφτανε πολύ εύκολα μέχρι την αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί άρχιζαν τα δύσκολα, καθώς δεν μπορούσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία.

Η Ένωση προσπαθούσε κυρίως από δεξιά με τους Γεωργέα και Σιαλμά, ενώ ο Κάρλος έβγαινε για να πάρει μπάλα και να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του, αλλά οι ενέργειες του ουσιαστικά ήταν ημιτελείς. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο πέρασε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να πιέζει ψηλά και να κλέβει μπάλες, να ανεβαίνει... ως ομάδα στον αγωνιστικό χώρο καθώς ο Δέλλας μεταβίβαζε σωστά την μπάλα από πίσω (σε αντίθεση με τον Μανωλά που το επιχείρησε μία φορά και παραλίγο να δεχθεί γκολ η ΑΕΚ) αλλά να μην μπορεί να κάνει ευκαιρίες.

Ηταν φανερό, όταν η ομάδα έφτανε έξω από την αντίπαλη περιοχή και άρχιζαν τα... δύσκολα, ότι έλειπε ένας παίκτης όπως π.χ. ο Σκόκο που με μια ατομική ενέργεια θα δώσει τη λύση. Δεν αποκλείεται, βέβαια, στην πορεία αυτή τη λύση να τη δίνει ο Κάρλος, ή ακόμη και ο Γκούντγιονσεν που... έχει τις ασίστ.

Στα θετικά και το γεγονός ότι ο Κωνσταντόπουλος, αν και ήταν κρύος, αντέδρασε πολύ σωστά σε ένα δυνατό σουτ στο 38', αν και είχε πολλά σώματα μπροστά του.

Αλλαγές, κούραση, προβλήματα...
Ηταν δεδομένο ότι ο Χιμένεθ θα έκανε αλλαγές στην 11άδα της ΑΕΚ από το ξεκίνημα της επανάληψης, καθώς ήθελε να δει σχεδόν όλους τους παίκτες του. Ετσι, οι Κοντοές, Λεονάρντο και Γκερέιρο αντικατέστησαν τους Καράμπελα, Λαγό και Σιαλμά αντίστοιχα. Η Ένωση διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η αλήθεια είναι πως έδειχνε καλή στο passing game, αλλά το πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιρίας παρέμενε.

Οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και προφανώς τα μαθήματα τακτικής από τον Χιμένεθ θα συνεχιστούν για να βρεθεί η λύση σε αυτόν τον τομέα, μιας και η ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα θα αντιμετωπίζει -στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων- κλειστές άμυνες.

Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός μετά το πρώτο 10λεπτο της επανάληψης... αύξησε τις αλλαγές στην 11άδα και από ένα σημείο κι έπειτα, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, ήταν πάρα πολύ δύσκολο η Ένωση να αποκτήσει συνοχή και να δείξει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Το θετικό, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το γεγονός ότι η ομάδα πίεζε ψηλά (φαίνεται να πιάνουν τόπο οι συνεχείς εντολές του Μανόλο για αυτό).

Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλους (πλην αυτών που ήταν εκτός αποστολής) και μετά το 60'-65' έβλεπε και την κούραση των παικτών του, που το πρωί της Κυριακής έτρεχαν για περισσότερο από μία ώρα στο δάσος. Οπως και να έχει, με το 0-0 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα, ο Ισπανός τεχνικός προφανώς ξέρει καλύτερα από όλους πού θα πρέπει να επικεντρώσει πλέον.

Κόντρα σε μια ομάδα σαφώς καλύτερη από την Οντράντσι και πολύ πιο έτοιμη από την ΑΕΚ (6 Αυγούστου αρχίζει πρωτάθλημα) η Ένωση έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, αλλά και το πρόβλημα στο να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να φτιάξει ευκαιρίες. Προφανώς ο Χιμένεθ θα ψάξει για να βρει τη λύση, περιμένοντας και την είσοδο του Γκούντγιονσεν στην ομάδα. Το δεύτερο φιλικό ήταν, η Ένωση έχει δρόμο μπροστά της και η δουλειά θα συνεχιστεί...
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...