Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

4 VIDEOS: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: H "100άρα του Καραγκούνη"

Ο Γιώργος Καραγκούνης συμπλήρωσε 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές και το Onsports θυμάται τα 12 χρόνια παρουσίας του μέσου του Παναθηναϊκού στα γήπεδα της «γηραιάς ηπείρου».

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου 1999 όταν στην Σλοβενία και την Γκόριτσα για την ακρίβεια, ο 22χρονος τότε Καραγκούνης, έπαιρνε τη θέση του Αλιόσα Ασάνοβιτς στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα εκείνης της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Αν και στον επαναληπτικό δεν αγωνίστηκε, ο «Κάρα» έπαιξε στα υπόλοιπα τέσσερα ματς των «πράσινων» στην Ευρώπη και έφτασε τις 5 παρουσίες στην πρώτη ευρωπαϊκή του χρονιά με τον Παναθηναϊκό.

Έκτοτε, ο Καραγκούνης αποτελούσε βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού και αγωνίστηκε στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης με την πράσινη φανέλα. Ο «Κάρα» συμμετείχε στις μεγάλες πορείες των σεζόν 2000-2001 και 2001-2002, έπαιξε σε «Μεστάγια», «Ντέλε Άλπι», «Καμπ Νου», «Ολντ Τράφορντ», «Χάιμπουρι», «Φόλκσπαρκσταντιον», «Ριαθόρ» και σε πολλά άλλα μεγάλα γήπεδα της «γηραιάς ηπείρου».



Αξέχαστα θα μείνουν τα 8 γκολ που έχει σημειώσει στις 100 παρουσίες του στην Ευρώπη, με Παναθηναϊκό, Ίντερ και Μπενφίκα. Το πρώτο του ήταν… ονειρικό. Μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», στις 21 Νοεμβρίου 2000, με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ ο Καραγκούνης είχε ισοφαρίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού!



Την επόμενη σεζόν, ο Καραγκούνης θα αρχίσει την ευρωπαϊκή του περιπλάνηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στις 8 Αυγούστου του 2001 σημείωσε το δεύτερο γκολ στο 2-1 των προκριματικών επί της Σλάβια στην Πράγα. Ακολούθησε το γκολ με την Άρσεναλ στην «Λεωφόρο» αλλά και αυτό με την Σπάρτα στην Πράγα για την φάση των ομίλων, σε μια μεγαλειώδη πορεία που ολοκληρώθηκε στο «Καμπ Νου», εκεί όπου ο Καραγκούνης έπαιξε για αρκετά λεπτά με κομμένο χιαστό!



Την επόμενη σεζόν, (2002-2003), ο Καραγκούνης έκανε 10 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA ενώ ακολούθησε η μεγάλη μεταγραφή για την Ίντερ όπου συμπλήρωσε επτά ευρωπαϊκές συμμετοχές σε δύο σεζόν, πριν μετακινηθεί στην Μπενφίκα όπου σε δύο χρονιές συμπλήρωσε 16 συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα, χωρίς ωστόσο να σκοράρει.

Με την επιστροφή στον Παναθηναϊκό, ο «Κάρα» «έγραψε» 6 συμμετοχές στην Ευρώπη, ενώ την σεζόν 2008-2009 έκανε 10 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 3 σημαντικά γκολ. Το πρώτο του είχε ανοίξει το δρόμο για την νίκη μέσα στην Βρέμη επί της Βέρντερ, ενώ το δεύτερο «σφράγισε» την πρόκριση στους «16» αφού ήταν το μοναδικό της νίκης επί της Ανόρθωσης (1-0) στο ΟΑΚΑ. Ο Καραγκούνης σκόραρε και στο «Μαδριγάλ» (1-1) σε βάρος της Βιγιαρεάλ, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στα προημιτελικά, χωρίς να έρθει τελικά η πρόκριση.



Το τελευταίο ευρωπαϊκό γκολ του Καραγκούνη, ήρθε στις 11 Μαρτίου 2010 στην ήττα με 3-1 από την Σταντάρ Λιέγης στο ΟΑΚΑ, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής συνέχισε να «γράφει» ευρωπαϊκές συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, φτάνοντας τις 100 την Τετάρτη (27/07) στη Δανία και το «Τρε Φορ Παρκ» στο 1-1 του «τριφυλλιού» με την Οντένσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...