Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Στο εδώλιο Θάνου-Κεντέρης-Τζέκος

Ξεκίνησε επί της ουσίας σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το περιβόητο «τροχαίο» το καλοκαίρι του 2004 των Ολυμπιονικών, Κατερίνας Θάνου και Κωνσταντίνου Κεντέρη, οι οποίοι μαζί με τον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο είναι κατηγορούμενοι.

Πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου ήταν ο αθλητικός δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος.Ο δημοσιογράφος της "Ε" επανέλαβε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών ότι ώρα πριν το "τροχαίο" δέχθηκε τηλεφώνημα, το περιεχόμενο του οποίου γνωστοποίησε σε στελέχη της εφημερίδας. Συγκεκριμένα, του μεταφέρθηκε ότι επρόκειτο να επακολουθήσει "τροχαίο-μαϊμού", με "θύματα" τους δύο Ολυμπιονίκες.

Ο Φιλ. Συρίγος, όπως και πρωτόδικα, αρκέστηκε να αναφέρθει ότι η πηγή της πληροφόρησής του ήταν κάποιος από το στενό περιβάλλον των κατηγορούμενων αθλητών, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Είπε πάντως ότι "η αξιοπιστία της πληροφορίας επιβεβαιώθηκε λίγο αφού την έμαθα, όταν ενημερωθήκαμε όλοι ότι οι Κατερίνα Θάνου και Κων. Κεντέρης έπεσαν με τη μηχανή".

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, κατέθεσε επίσης ο Επαμ. Μπούρας, πραγματογνώμονας σχετικά με το αναφερόμενο ως τροχαίο. Επέμεινε ότι κανείς εκτός από τους αθλητές δεν μπορεί να ξέρει την πραγματικότητα.

Παράλληλα, εξετάστηκε ο κ. Βαλασιάδης, που πραγματοποιούσε τους ελέγχους dopping την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Ανέφερε ότι από τη στιγμή που δεν είχαν εμφανιστεί στο έλεγχο στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας είχαν αποκλειστεί, αφού επρόκειτο για το 3ο non-show τους.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης για την ύπαρξη κινήτρου, είπε ότι "είχαν όλα τελειώσει, αλλά θεωρητικά μιλώντας, για έναν επόμενο έλεγχο πιθανώς να είχαν λόγο να σκηνοθετήσουν. Αν και συνήθως το 3ο non-show είναι αρκετό, αφού ισοδυναμεί με αποκλεισμό, και δεν χρειάζεται".

Τέλος κατέθεσαν και γιατροί, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ορθώς οι επτά συνολικά κατηγορούμενοι συνάδελφοί τους, που κατηγορούνται κατά περίσταση για παράβαση καθήκοντος, ψευδής βεβαιώσεις κ.α., εισήγαγαν τους δύο αθλητές στο Ολυμπιακό Νοσοκομείο "ΚΑΤ".

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.




ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...