Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Βήμα ανόδου για ΟΦΗ

logoImage via WikipediaΟ ΟΦΗ της μιας προπόνησης πέτυχε νίκη ανόδου με 1-0 του Λεβαδειακού και επιστρέφει στη θέση που του αρμόζει! Παλικαρίσια νίκη με 1-0 και για τη Δόξα επί του Διαγόρα, με τους Δραμινούς να μπαίνουν σφήνα για την άνοδο.

’λμα ανόδου από τις παραλίες! Τι και αν είχε κάνει μόλις μια κανονική προπόνηση, ο ΟΦΗ έδειξε χαρακτήρα,πάθος επιβλήθηκε 1-0 του Λεβαδειακού και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τη Σούπερ Λιγκ. Ο Ψωμάς εξελίχθηκε σε μοιραία και από την άσπρη βούλα ο Καλαϊζιτς έδωσε προβάδισμα πέντε βαθμών από τους Βοιωτούς!

Έδειξε χαρακτήρα

Ο Λεβαδειακός πήγε πιο έτοιμος στη Νέα Σμύρνη, ο ΟΦΗ είχε μόλις δυο προπονήσεις, ωστόσο το πάθος ήταν αυτό που... μίλησε στον αγωνιστικό χώρο. Τι και αν η θερμοκρασία δεν έπεφτε από τους 30' τι και αν οι παίκτες του Αναστόπουλου είχαν έρθει από τις... παραλίες, οι Κρητικοί έδειξαν χαρακτήρα από το πρώτο λεπτό, είχαν διάθεση στο παιχνίδι τους, έπεφταν με δύναμη στη μπάλα και ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στο γήπεδο! Ο Λεβαδεικός έδειξε αιφνιδιασμένος από την αντίδραση του ΟΦΗ, ήταν κομμένος στα δυο και αδυνατούσε να περάσει μπροστά τη μπάλα, ενώ οι αμυντικοί του τα έβρισκαν σκούρα απέναντι στον Καμπάνταη.

Οι Κρητικοί πίεζαν, είχαν σουτ, αλλά και... δώρο από τον Ψωμά. Ο αμυντικός του Λεβαδειακού έδειξε εκτός κλίματος από την αρχή του ματς, δέχθηκε την πρώτη κάρτα στο 20' και στο 27' αντίκρισε και την... δεύτερη, μόνο που αυτή τη φορά έδινε την ευκαιρία στον ΟΦΗ να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Ο πρώην αμυντικός των Κρητικών ανέτρεψε τον Καμπάνταη και ο Καλάιζιτς ψύχραιμα άνοιξε το σκορ! Και αν περίμενε κανείς πως ο Λεβαδειακός θα αντιδρούσε... έκανε λάθος, ο ΟΦΗ διατήρησε τον έλεγχο, ο Παπουλής με τον Ζορμπά είχαν τρεξίματα, η ομάδα του Αναστόπουλου είχε καλή κυκλοφορία, διάθεση και μπορούσε να ελέγξει το ματς.

Ο Παπακώστας πέρασε στο ματς τον Λισγάρα στη θέση του Ταραλίδη για να καλυφθεί το κενό στην άμυνα, όμως ο Λεβαδειακός αδυνατούσε να αντιδράσει και το ημίχρονο τελείωσε με τον ΟΦΗ να δείχνει πως... χάνει δυνάμεις, αλλά έχει το πάνω χέρι!

Σφυροκόπημα, αλλά...

Ο Ναπολεόνι μπήκε στη θέση του Βασιλείου, ο Λεβαδειακός πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και άρχισε το σφυροκόπημα στην εστία του Βεζυρίδη. Στο 50' ο Πόποβιτς με έναν κεραυνό είδε τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, ενώ από κει και πέρα ο Βεζυρίδης πήρε τη σκυτάλη του πρωταγωνιστή, αφού δυο λεπτά αργότερα έβγαλε με εξαιρετική επέμβαση το φάουλ του Μπεγκόνια. Ο Λεβαδειακός είχε τον απόλυτο έλεγχο, ο ΟΦΗ τα είχε... χαμένα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με τον άξονα να έχει μια τεράστια τρύπα και τους Βοιωτούς να βγαίνουν εύκολα στην επίθεση.

Μετά το 60' η ομάδα του Αναστόπουλου βγήκε στην επίθεση, ο Ζορμπάς έδινε κίνηση από τα αριστερά και στο 65' ο Καπάνταης έχασε μοναδική ευκαιρία, αφού την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Στρατηλάτης. Ο ΟΦΗ με την παρουσία των Κατσικογιάννη, Ρούσεφ είχε φρεσκάδα στην ενδεκάδα του, όμως ο Βεζυρίδης ήταν αυτός που κρατούσε την ομάδα του... ζωντανή.

Στο 77' με ακόμα μια εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ζουρούδη κράτησε το μηδέν για να φτάσουμε στο 80' όπου το ματς πήρε... φωτιά. Ο Μπουλούτ έπιασε από τον λαιμό τον Ντιμπαλά, ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα, όμως το πάθος των Κρητικών και ο χαρακτήρας που έδειξαν έδωσαν στον σύλλογο την... ώθηση για τη Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Αναστόπουλου πήρε προβάδισμα, ψυχολογικό και βαθμολογικό και δείχνει έτοιμος να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Λεβαδειακός (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Πόποβιτς, Ντιμπαλά, Τριποτσέρης, Ψωμάς, Βασιλείου (46' Ναπολεόνι), Μαχαίρας, Ταραλίδης (32' Λισγάρας), Μπεγκόνια (69' Ζουρούδης).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Bεζυρίδης, Μπούρμπος, Πίτσος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Ρόβας (73' Ρούσεφ), Ζορμπάς (73' Κατσικογιάννης), Παπουλής (90' Ζαχαράκης), Καμπάνταης.

Με... 12 παίκτες για άνοδο!

Μια... επιταγή έσωσε το ματς, αφού την τελευταία στιγμή ο Διαγόρας πλήρωσε τους διαιτητές, η Δράμα άφησε τα παράπονα και μπορεί να είχε μόλις μια αλλαγή στη διάθεση της, όμως κατάφερε να επικρατήσει 1-0 και να μπει «σφήνα» για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Τι και αν είχε μόλις 12 παίκτες στη διάθεσή της τι και αν δήλωσε συμμετοχή μόλις χθες στα πλέι οφ, η Δόξα Δράμας δεν κατέθεσε όπλα, πήρε παλλικαρίσια νίκη 1-0 στο γήπεδο της Φυλής επί του Διαγόρα και μπήκε «σφήνα» σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Οι Δραμινοί χωρίς προπόνηση τον τελευταίο μήνα, χωρίς ρόστερ και με τον Χλωρό να μπαίνει στο πούλμαν την τελευταία στιγμή έδειξαν δίψα για την υπέρβαση και πάνε χωρίς χρόνο για ξεκούραση στον «τελικό» κόντρα στον ΟΦΗ. Οι «μαυραετοί» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν τον έλεγχο, καλύτερη κυκλοφορία, όμως έδειχναν φανερά ανέτοιμοι, απέναντι στους Ροδίτες που με αρκετούς νεαρούς παίκτες που προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις και ατομικές ενέργειες να απειλήσουν.

Στο α' μέρος οι Δραμινοί είχαν την κυκλοφορία και θα μπορούσαν σε δυο περιπτώσεις να σκοράρουν, όμως ο Σκόνδρας έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Ρούτση, ενώ στην επόμενη φάση το σουτ του Κουμπρόγλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η υπεροχή της Δράμας και στην επανάληψη είχε αποτέλεσμα έστω και από φάση που δεν τον περίμενε κανείς. Στο 71' η εξυπνάδα του Νίκου Τσιμπλίδη και η απειρία του Χειμωνέτου έφεραν το γκολ, αφού την απευθείας εκτέλεση φάουλ του πρώτου δεν την υπολόγισε σωστά ο γκολκίπερ των Ροδιτών. Η Δόξα κράτησε εύκολα το 1-0, ο Διαγόρας αδυνατούσε να απειλήσει και πλέον οι «μαυραετοί» θα τα παίξουν όλα για όλα κόντρα στον ΟΦΗ για την πρωτιά!

Διαγόρας (Μιχάλης Τσιβρινής): Χειμωνέττος, Πεταυράκης, Μαριεττάκης, Σκόνδρας, Πουλόπουλος, Φράγκος, Χατζηκοσμάς (80' Χατζηπέτρος), Τομάζος (33' λ.τ Κενενούνης), Μπαούρης (86' Mαλλιάκας), Αυγενικού, Καρπεθάκης.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Τοπαλίδης, Βέρτζος, Καρακώστας, Ρ. Τσιμπλίδης, Χλωρός, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Σιάκκας, Κουπρόγλου (73' Τρελλόπουλος), Ρούτσης, Ν. Τσιμπλίδης.

Η βαθμολογία των πλέι οφ: 1. ΟΦΗ7, 2. Λεβαδειακός 2, 3. Δόξα Δράμας 1, 4. Διαγόρας 0.
Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...