Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τη φανέλα του Παναιτωλικού προβάρει ο Α. Χαριστέας

Τη φανέλα του Παναιτωλικού προβάρει ο Άγγελος  Χαριστέας. Ο πρώτος σκόρερ της εθνικής μας στο έπος με την κατάκτηση του 2004 στην Πορτογαλία, βρίσκεται από χθες στο Αγρίνιο και διαπραγματεύεται με τη διοίκηση τη μεταγραφή του στα καναρίνια.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών βαίνουν σε πολύ καλό δρόμο και υπάρχει αισιοδοξία πως θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό. Κάτι που αν γίνει θα σημάνει την υλοποίηση της πιο μεγάλης ουσιαστικά μεταγραφής στην ιστορία των Αγρινιωτών.

Ο 31χρονος επιθετικός, άλλωστε φέρεται να έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που τον προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και από τις εγκαταστάσεις που διαθέτει η ΠΑΕ στις οποίες και ξεναγήθηκε χθες. Πρόκειται, εξάλλου για δύο σημαντικούς λόγους, που ενδεχομένως να τον κάνουν να αλλάξει γνώμη για το γεγονός πως στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν θα γυρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ψηλόσωμος (1.91) Έλληνας επιθετικός την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της κυπελλούχου Σάλκε, με την οποία και πραγματοποίησε τέσσερις εμφανίσεις σημειώνοντας ένα γκολ. Σε ότι αφορά την καριέρα του, ο Χαριστέας μετρά 94 συμμετοχές και 20 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Άρη, Αθηναϊκού από το 1997-2002. Το καλοκαίρι του ’02 πήρε μεταγραφή για τη Βέρντερ Βρέμης στην οποία και έπαιξε μέχρι το 2005 σε 66 αγώνες (18 γκολ).

Το 2005 ο Χαριστέας μετακόμισε στην Ολλανδία και τον Αγιαξ (31 συμμετοχές, 12 γκολ), ενώ την επόμενη χρονιά έπαιξε στη Φέγενορντ (28 συμμετοχές, εννέα γκολ). Επόμενος σταθμός του η μπουντεσλίγκα, όπου έπαιξε από το 2007 έως το 2010 σε Νυρεμβέργη και Μπαγερ Λεβερκούζεν (70 συμμετοχές, εννέα γκολ). Ακολούθησε μία χρονιά στη Γαλλία με τη φανέλα της Αρλ (επτά συμμετοχές) και πέρσι η παρουσία του στη Σάλκε μαζί με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Σε εθνικό επίπεδο, ο Χαριστέας μετρά 85 παρουσίες με τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και έχει σημειώσει 24 τέρματα. Μεγαλύτερη φυσικά στιγμή της καριέρας του η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004, όπου σκόραρε τα τρία σημαντικότερα τέρματα της καριέρας του και οδήγησε μαζί με την υπόλοιπη... παρέα του Οτο Ρεχάγκελ τη γαλανόλευκη στην κορυφή.

Πηγή: agriniopress.gr - Γιάννης Μπακέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...