Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η ΔΟΕ χρηματοδοτεί τους Έλληνες Πρωταθλητές

Greek athlete Periklis Iakovakis on the 400m h...Image via Wikipedia
Περικλής Ιακωβάκης
17 Έλληνες Πρωταθλητές -όπως ο Βλάσης Μάρας, ο Περικλής Ιακωβάκης, ο Ηλίας Ηλιάδης και ο Λευτέρης Κοσμίδης- χρηματοδοτούνται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και όχι το ελληνικό κράτος, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.
Στη αποκάλυψη αυτή προέβη ο πρόεδρο της ΕΟΕ σε συνέντευξη του στο Reuters, όπου εξήγησε πως ο ίδιος ζήτησε βοήθεια από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, καθώς η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε τη χρηματοδότηση.
«Είχαμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση για ένα κονδύλιο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για τέσσερα χρόνια. Λάβαμε οκτώ το 2009, όμως έκτοτε τίποτα», δήλωσε ο κ. Καπράλος.
«Θα χαρακτήριζα αυτή τη συμπεριφορά ως πλήρη αδιαφορία της πολιτείας για τους κορυφαίους της αθλητές», πρόσθεσε. «Και δεν είναι μόνο απογοητευτικό και εκνευριστικό, αλλά δημιουργεί και τεράστια προβλήματα στους αθλητές και στην ΕΟΕ».
Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί πολλά προνόμια, όπως διορισμοί στο δημόσιο ή είσοδος άνευ εξετάσεων σε πανεπιστήμια. Μάλιστα, υποστήριξε, πως σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της αντιμετώπισης, αφού δεν θα υπάρχουν επιτυχίες, μιας και οι αθλητές δεν έχουν κίνητρα για να κυνηγήσουν πρωτιές σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ένα καυστικό σχόλιό του αφορούσε και τον ΟΠΑΠ, καθώς εξήγησε πως χρηματοδοτεί ομάδες ακόμα και χαμηλότερων κατηγοριών, που από πλευράς πρεστίζ δεν μπορούν να κάνουν υπερήφανους τους Έλληνες, όπως οι κορυφαίοι αθλητές στις μεγάλες διοργανώσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...