Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Διεθνής Τύπος: Ομαδικά πυρά κατά της FIFA

Ενα 24ωρο μετά την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα, ο ξένος Τύπος επιδίδεται σε αποδοκιμασίες εναντίον της Συνομοσπονδίας για την απόφασή της.
Kάτοικοι του Κατάρ πανηγυρίζουν για την ανάθεση στη χώρα τους της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2022, δεν φαίνεται όμως να συμφωνεί με τη χαρά τους και ο διεθνής Τύπος, ο οποίος κάνει λόγο για «ξεπούλημα» της FIFA στο εν λόγω μικρό κρατίδιο.
Η εφημερίδα της Αυστραλίας, «Brisbane Times Online», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που δεν πήραμε το χρίσμα, όμως κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται», ενώ από την πλευρά της η «New York Times Online» αναφέρει: «Αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ τώρα είναι να μην μελαγχολήσουν και να μην μουρμουρίσουν επειδή εξαπατήθηκαν, αλλά να συνεχίσουν να αναπτύσσουν το ποδόσφαιρο».
Η «Bild», μεταξύ άλλων, τονίζει: «Η FIFA πούλησε το Μουντιάλ στους σεΐχηδες του Κατάρ, ενός μίνι κράτους στη μέση της ερήμου! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ηταν πάντα σαφές ότι το χρήμα βασίλευε στη Ζυρίχη»!
Η «Daily Mail» αναφέρει: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας θεσμός που είναι κατ' ουσίαν σφυρηλατημένος στη διαφθορά και γι' αυτό αναθέτεται σε χώρες που είναι κατ' ουσίαν διεφθαρμένες!».
Τέλος η «Sun» επισημαίνει: «Οι προσπάθειές μας είχαν υπονομευθεί από την κυνική δράση του BBC, που μετέδωσε ρεπορτάζ με καταγγελίες περί διαφθοράς της FIFA την παραμονή της ψηφοφορίας».
Η «Gazzetta Dello Sport» λέει πως: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο πήγε σε Ρωσία και Κατάρ, που είχαν καταθέσει τους χειρότερους φακέλους».
Η «La Republica» τονίζει: «Το Κατάρ έκλεψε την μπάλα από τον Ομπάμα και τώρα ο Ομπάμα νευριάζει, καθώς, το 2018, ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός χάρτης θα είναι ξαφνικά... ρωσικός!».
Τέλος, η γαλλική «Liberation» γράφει: «Πώς είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό κράτος χωρίς αθλητική παράδοση να διοργανώνει ένα τόσο μεγάλο γεγονός; Δημογραφικά, οικονομικά, περιβαλλοντολογικά, αθλητικά και τουριστικά, αυτή η απόφαση σε κάνει να αναρωτιέσαι...».
Για διαφθορά κάνουν λόγο οι Αυστραλοί
Οργή και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που έχουν καταλάβει τους Αυστραλούς, ένα 24ωρο μετά την ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Τα ΜΜΕ της μακρινής Ηπείρου, αλλά και αθλητικοί φορείς της χώρας κάνουν λόγο για διαφθορά στους «κόλπους» της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.
Το μέλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας, Ρον Γουόλκερ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του αποκλείστηκε, διότι «...είμαστε πολύ έντιμοι και δεν είναι στο DNA των Αυστραλών να δωροδοκούν στο χώρο του αθλητισμού».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...