Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ποιά Μπαρτσελόνα - O ΠΑΟ ... νικάει και για την 6η κούπα πάει...

Ένας Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα καλύτερά του, μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο και το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των play off με την Μπαρτσελόνα, πήρε τη νίκη με 78-67 και θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη σ΄ έναν μήνα από τώρα για να διεκδικήσει την 6η ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του.


Εν αντιθέσει με τα τρία πρώτα ματς, όπου κρίθηκαν κυριολεκτικά στο σουτ, στο τέταρτο οι πράσινοι δεν έδωσαν ποτέ το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να τους αμφισβητήσουν.

Με άμυνα για σεμινάριο και επιθέσεις κατευθείαν αντιγραφή από τα μπλοκάκια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έδεσαν κόμπο τους Καταλανούς, οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν, βρέθηκαν να αποχωρούν από το κατάμεστο ΟΑΚΑ με σκυμμένο το κεφάλι.
Μια ομάδα, λοιπόν, που έμεινε χωρίς σέντερ για το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν και κατ' επιλογή του προπονητή της δεν αντικατέστησε δυο βασικά της στελέχη, όταν αποχώρησαν το καλοκαίρι (Βασίλη Σπανούλη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους), παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ στους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης και διοργανωτές του φετινού Final Four, που ξεκίνησαν μάλιστα τη σειρά με πλεονέκτημα έδρας.
Το τι θα επακολουθούσε φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Νωρίς-νωρίς οι πράσινοι έδειξαν τις διαθέσεις τους και έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 6-0 με τον Νικ Καλάθη να οδηγεί σε εκείνο το διάστημα την ομάδα. Παρόλα αυτά, δυο γρήγορα φάουλ του Δημήτρη Διαμαντίδη και ένα χτύπημα του Ντρου Νίκολας, που τον κράτησε στον πάγκο για όλο το υπόλοιπο του παιχνιδιού, είχαν ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Οι Μπλαουγκράνα βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν και να μειώσουν, όμως ο Καλάθης και πάλι έδωσε τις λύσεις για την ομάδα του.
Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου κάποιοι γρήγοροι πόντου του Βάσκεθ έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τη Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε και μπροστά (20-24 στο 14'). Η είσοδος, όμως, το Διαμαντίδη ξύπνησε τον Παναθηναϊκό και οι συνεργασίες του με τον Μάικλ Μπατίστ έδωσαν ξανά στο τριφύλλι το προβάδισμα.
Οι δυο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο και το ισχνό προβάδισμα, αλλά για να νιώσουν ξεφύγουν οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να βρουν τους χαμένους πόντους, που τους έλειπαν από τον Νίκολας. Γι' αυτή την περίπτωση ο Ομπράντοβιτς έκρυβε έναν ακόμα άσο στο μανίκι του στο πρόσωπο του Ιαν Βουγιούκα. Ο Έλληνας φόργουρντ ήταν εκπληκτικός σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και με παλικαρίσιους πόντους, ριμπάουντ και κλεψίματα επέτρεψε στο τριφύλλι να πάρει ένα προβάδισμα ικανό να του προσδώσει μια ασφάλεια στο παιχνίδι του (48-40 στο 26').
Ένα τρίποντο του Εράζεμ Λόρμπεκ με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδους έδωσε κάποιες ανάσες στη Μπαρτσελόνα, όμως οι Βουγιούκας και Διαμαντίδης ξανά ανέβασαν τον δείκτη ακόμα και στο +13 (63-50, 34'). Πέντε συνεχόμενοι πόντου του Τέρενς Μάλικ κράτησαν για λίγο ζωντανούς τους Καταλανούς, όμως το παιχνίδι βρισκόταν 100% στα χέρια του Παναθηναϊκού και δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσει...
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47, 78-67
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8 (6ρ.), Φώτσης 11 (1/2τρίπ., 6ρ., 2κλ.), Σατο 10 (3σ.), Νίκολας, Τσαρτσαρής 8 (1/1τρίπ.), Διαμαντίδης 11 (1/4τρίπ., 5ασ., 3λ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12 (1/3τρίπ., 3κλ., 3ασ., 4λ.), Καϊμακόγλου
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3 (1/3τρίπ., 3ασ.), Λάκοβιτς 5 (6ασ., 2λ.(, Ναβάρο 7 (1/4τρίπ., 5ασ., 3λ.), Βάσκεθ 14 (5ρ.), Ινγκλές, ΕνΝτονγκ 7, Μόρις 5 (1/4τρίπ.), Λόρμπεκ 9 (1/3τρίπ., 4ασ.), Αντερσον 13 (2/τρίπ., 3λ.), Γκριμάου 2
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/ Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...