Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μπάσκετ Α1: Πέρασε δύσκολα από το Ρέθυμνο ο Παναθηναϊκός

Δύσκολη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στο Ρέθυμνο επί του ΑΓΟΡ με 77-72, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ, ενώ ο Ηλυσιακός επικράτησε δύσκολα του ΚΑΟΔ με 76-73.

Το πρόγραμμα της 10ης ημέρας ξεκίνησε με δύο αγώνες, ο πιο σημαντικός από τους οποίους έγινε στην Κρήτη. Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο ανέβασε στροφές στο δεύτερο και πήρε την 8η νίκη του σε 9 παιχνίδια με 77-72 επί του Ρεθύμνου, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στη 2η εφετινή εντός έδρας ήττα τους (η πρώτη ήταν από τον Ολυμπιακό).

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «εκμεταλλεύτηκε» το ρεπό του Ολυμπιακού και ανέβηκε στην κορυφή της Α1, κλείνοντας θετικά το 2011. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η συνδρομή του Μάικ Μπατίστ ο οποίος πέτυχε 22 πόντους, οι τέσσερις εξ αυτών στα τελευταία λεπτά έδωσαν πολύτιμες ανάσες στους «πράσινους».

Η είδηση για το «τριφύλλι» στο ματς ήταν η επιστροφή στο παρκέ του Κώστα Τσαρτσαρή μετά από ένα μήνα και περισσότερο (ο διεθνής φόργουορντ είχε τραυματιστεί σοβαρά στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Το Ρέθυμνο πάλεψε μέχρι τέλους για την έκπληξη, πλησίασε δύο φορές στο καλάθι, αν και βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 9 πόντους περίπου 7.5 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά δεν τα κατάφερε. Δικαιολόγησε, πάντως, στον απόλυτο βαθμό τη φήμη που συνοδεύει την έδρα του…

Στο άλλο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, ο Ηλυσιακός πήρε μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη με 76-73 επί του ΚΑΟ Δράμας στο κλειστό των Ιλισίων. Ήταν η 4η φορά εφέτος που πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι, ενώ για τους Δραμινούς ήταν η 6η διαδοχική ήττα σε ισάριθμα ματς μακριά από τη μακεδονική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...