Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Α1 Μπάσκετ: Ασταμάτητος ο Κολοσσός

Η εφετινή εκπληκτική πορεία του Κολοσσού Ρόδου συνεχίζεται. Η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» πέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ (76-67) κι «έπιασε» στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά τον Ολυμπιακό.

Από το «κυρίως πιάτο» της 9ης αγωνιστικής ξεχώρισε επίσης το «διπλό» του Ρεθύμνου στο Περιστέρι.

Την 4η νίκη του σε ισάριθμα ματς στη Ρόδο και 7η σε 8 ματς συνολικά (έχει ένα αγώνα λιγότερο) πέτυχε ο Κολοσσός επί του ΠΑΟΚ με 76-67. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τρίτο 10λεπτο, όταν η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά απέδωσε καταπληκτικό μπάσκετ και με επιμέρους σκορ 29-11 έριξε τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο… καναβάτσο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Άγγελος Τσάμης, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, κέρδισε 6 φάουλ και μοίρασε 5 ασίς. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, όπου κατάφερε να προηγηθεί με 39-34, αλλά δεν άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων στην 3η περίοδο. Είχε σε μεγάλη βραδιά τον Δημοσθένη Ντικούδη (21 πόντους), αλλά ήταν μόνος του…

Μπορεί και εκτός Ρεθύμνου. Ο ΑΓΟΡ, που μέχρι τώρα έχει 4-1 στην έδρα του, απέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να παίρνει αποτελέσματα και μακριά από αυτή, καθώς επικράτησε 75-62 του Περιστερίου. Χριστούγεννα έρχονται και ο… Κρίστμας φρόντισε με την απόδοσή του να κάνει δώρο στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη. Ο Αμερικανός γκαρντ με 24 πόντους έκανε «πράγματα και θαύματα» στο παρκέ, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Πέτγουεϊ, με 21 πόντους.

Την 3η διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αρης, αυτή την φορά επί του Ηλυσιακού με 83-67. Ο Χρήστος Ταπούτος σε ένα ακόμη αγώνα ήταν ο κορυφαίος των «κιτρίνων», με 17 πόντους, ενώ ένα λιγότερο σημείωσε ο Κερούς.

Μίνι-έκπληξη σημειώθηκε στη Δράμα, όπου ο ΚΑΟΔ διέλυσε την Καβάλα με 81-58. Από τις 27/11 όταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής νίκησε τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει υποστεί τρεις διαδοχικές ήττες (οι δύο προηγούμενες από Κολοσσό και Αρη). Για τους Δραμινούς ήταν η 2η νίκη σε 8 ματς, μετά από αυτή επί του Αρη στο πλαίσιο της 4ης ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...