Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αρης: Τελειώνει ο Καστίγιο

Τις τελευταίες του μέρες ως παίκτης του Αρη φαίνεται όπως όλα δείχνουν πως διανύει ο Νέρι Καστίγιο. Δυσαρεστημένοι οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης που είναι αποφασισμένοι να λύσουν το συμβόλαιο του Μεξικανού. Ποιοι παίκτες ακολουθούν. Δύσκολο χαρακτηρίζουν το έργο του Μίχαλ Πρόμπιερζ τα ΜΜΕ της Πολωνίας.

«Ξένο σώμα» αποτελεί από την Δευτέρα (19/12) για τον Αρη ο Νέρι Καστίγιο. Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ του απαγόρεψε να προπονηθεί και τον παρέπεμψε στη διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία με την σειρά της τον κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή (23/12).

Η «κίτρινη» ΠΑΕ είναι αποφασισμένη να «τελειώσει» τον Μεξικανό επιθετικό, ο οποίος έχασε και τους τελευταίους υποστηρικτές του στο Χαριλάου με την απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του στο ματς με τον Παναιτωλικό (όταν έγινε αλλαγή, πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια).

«Εγώ δεν τον υπολογίζω άλλο…», ήταν το μήνυμα του Πρόμπιερζ στη διοίκηση, αφού είδε και απόειδε ότι ο παίκτης δεν λέει να συνετιστεί και να παίξει μπάλα. «Μη ξεντύνεσαι, να πας να μιλήσεις με τη διοίκηση», του είπε νωρίτερα την Δευτέρα (19/12) στο Νέο Ρύσιο.

Ο Καστίγιο βρίσκεται από την Δευτέρα (19/12) σε υποχρεωτική άδεια και φυσικά δεν υπολογίζεται για τον αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης (22/12) στην Κομοτηνή. Ανεξάρτητα από το τι θα επικαλεστεί στην απολογία του την Παρασκευή (23/12) , η διοίκηση είναι αποφασισμένη να λύσει το συμβόλαιό του και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί.

Μάλιστα, σκέφτεται από την Τρίτη (20/12) κιόλας να επικοινωνήσει με τον αδερφό και μάνατζέρ του, προκειμένου να αναζητήσουν μία φόρμουλα. Ο παίκτης έχει λαμβάνειν χρήματα, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία ότι, «πέντε πάνω, πέντε κάτω», θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη ευκαιρία στον Μεξικανό φαντάζει απίθανο, αφού και ο κόσμος είναι πλέον αρνητικός απέναντί του. Κάτι που φάνηκε με την καθολική αποδοκιμασία προς το πρόσωπό του προχθές, όταν αντικαταστάθηκε. Εξάλλου, η προσφορά του παίκτη μέχρι τώρα είναι μηδαμινή, κάτι που φανερώνουν και οι αριθμοί του.

Ο 27χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια, 7 φορές ως βασικός, έχοντας συνολικά 668 λεπτά συμμετοχής. Το σύνολο των αγωνιστικών λεπτών του θεωρείται ικανοποιητικός για να αριθμεί περισσότερες από μόλις 9 τελικές προσπάθειες, 5 πετυχημένες σέντρες και 47 σωστές μεταβιβάσεις και σίγουρα δεν δικαιολογεί τα 57 λάθη που έκανε.

Εκτός αυτού, ο Καστίγιο έχει προλάβει να αντικρίσει τρεις φορές την κίτρινη κάρτα, ενώ φυσικά αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ξάνθη. Τέλος, δεν έχει πετύχει κανένα γκολ…

Επεται ο Σολτάνι

Η εμφάνιση της ομάδας εναντίον του Παναιτωλικού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τη διοίκηση.
Η «κίτρινη» ΠΑΕ είναι αποφασισμένη από εδώ και πέρα να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους παίκτες, αφού «όλοι πήραν τις ευκαιρίες τους, η υπομονή μας εξαντλήθηκε για όλους», όπως λένε. Οι εξελίξεις στην υπόθεση «Καστίγιο» είναι ενδεικτικές των προθέσεών της και της αλλαγής τακτικής στο άμεσο μέλλον.

Ο Μεξικανός είναι μόνο η αρχή και φυσικά όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε συνεργασία με τον προπονητή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επόμενος παίκτης που βρίσκεται στο «κόκκινο» είναι ο Καρίμ Σολτάνι, στον οποίο πιθανότατα θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία. Αλλά… πραγματικά τελευταία ευκαιρία αυτήν τη φορά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα καμώματα του Καστίγιο έγιναν θέμα και στα ΜΜΕ της πατρίδας του, που καυτηρίασαν τη συμπεριφορά του παίκτη.

Η ιστοσελίδα esto έγραψε: «Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ασκούν σκληρή κριτική στον Νέρι Καστίγιο, τον Μεξικανό επιθετικό του Αρη, για την αντιαθλητική του συμπεριφορά στην ισοπαλία χωρίς γκολ με τον Παναιτωλικό. Ο Καστίγιο αντικαταστάθηκε στα 55 λεπτά για να δώσει τη θέση του στον Αλγερινό Καρίμ Σολτάνι.

Ο Μεξικανός προτίμησε να πάει κατευθείαν στα αποδυτήρια και να μη δώσει το χέρι του στον αντικαταστάτη του ούτε να πάει στον πάγκο». Γίνεται επίσης λόγος για την κακή απόδοσή του στο παιχνίδι.

«Προβληματισμένος ο Πρόμπιερζ»


Τα πολωνικά ΜΜΕ περιγράφουν με δραματικό τρόπο την κατάσταση του Μίχαλ Πρόμπιερζ, μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Μεταξύ άλλων, γράφουν ότι ο προπονητής του Αρη βρίσκεται στα πρόθυρα της απελπισίας!

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα gwizdek24.se.pl αναφέρει: «Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ βρίσκεται στα πρόθυρα της απελπισίας. Υπό την καθοδήγησή του ο Αρης δεν μπόρεσε να κερδίσει πάλι και έμεινε στην ισοπαλία 0-0 με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την πρωτοβουλία αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το στόχο της».

Σε άλλο σημείο, ο συντάκτης του κειμένου υπογραμμίζει: «Στα τελευταία 12 παιχνίδια ο Αρης έχει μόνο 9 γκολ και αυτήν τη φορά από τους τρεις βαθμούς έμεινε στο τέλος με έναν. Επόμενος αντίπαλος για τον Αρη είναι η Δόξα. Αναρωτιέμαι αν ο Πρόμπιερζ καταφέρει τελικά να διδάξει στους παίκτες την τέχνη της επίτευξης του γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...