Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Σάντος: «Με προσπάθεια μπορούμε να προκριθούμε»

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην εθνική ομάδα εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

Εν όψει της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα τελικά του EURO 2012, ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, ωστόσο, επισήμανε πως με σκληρή δουλειά και προσπάθεια ο στόχος της πρόκρισης στη Β΄ φάση της διοργάνωσης είναι εφικτός.
«Ο όμιλός μας είναι δίκοπο μαχαίρι, όπως βλέπουμε και στα γραφεία στοιχημάτων. Εχουμε μπροστά, όμως, το χρονικό περιθώριο να δουλέψουμε και να κάνουμε το στόχο μας πραγματικότητα», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Η Πολωνία δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, όπως μπορεί να νομίζουν κάποιοι. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα παίζει μπροστά σε 50.000 οπαδούς της φτάνει. Δεν στέκομαι στις παραδόσεις, αλλά αν δούμε την τελευταία φορά που η Ελλάδα έπαιξε με την διοργανώτρια κέρδισε και έφτασε εκεί που έφτασε. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και τώρα».
Στο σημείο εκείνο ο έμπειρος τεχνικός εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στην εθνική ομάδα: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Πιστεύω στην ομάδα μου και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στην κλήρωση και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου έδειχναν ευχαριστημένες. Αυτό, δεν μου άρεσε».
Για το ενδεχόμενο να καλέσει κι άλλους παίκτες, απάντησε: «Υπάρχουν 2-3 που μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και άλλοι τόσοι που δεν έχω καλέσει ακόμα. Ονόματα δεν μπορώ να πω, διότι μπορεί ξαφνικά να πιστέψουν ότι έγιναν Μαραντόνα και δεν θέλω να χάσουν την πιθανότητα να πάνε ψηλά».
Επίσης άφησε να εννοηθεί πως σύντομα θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΕΠΟ: «Υπάρχει θέληση από μένα να μείνω, το ίδιο και από την πλευρά της Ομοσπονδίας, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε και τη συμφωνία».
Ο Φερνάντο Σάντος εξήρε τις ικανότητες του Έλληνα αθλητή: «Ξεχωρίζει για το πάθος του όταν αγωνίζεται και δεν είναι τυχαίο ότι έχει επιτυχίες και σε άλλα αθλήματα, όπως το παγκόσμιο στο γυναικείο πόλο, οι τίτλοι του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, αρκετά παρολυμπιακά μετάλλια. Γιατί γίνεται αυτό; Διότι ο Έλληνας μπορεί και ξεπερνά τον εαυτό του με το πάθος που βγάζει, και αυτό το έχω πει και στην Πορτογαλία. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνει την επιτυχία χάνει την ταπεινότητά του και ξαφνικά πιστεύει ότι είναι Θεός. Εκεί είναι που πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία, ώστε να φτάσει ένα βήμα πιο πάνω».
Αν και ρωτήθηκε αρνήθηκε να χρίσει φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εκτιμώντας ότι ο τίτλος θα παιχτεί μεταξύ των τριών ομάδων του κέντρου: «Το επίπεδο έχει πέσει σε σχέση με πριν από 2-3 χρόνια. Είναι πλέον πιο χαμηλής ποιότητας. Υπάρχουν πια μόνο τρεις ομάδες που μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο και αυτές είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Οι άλλες έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ».
Επίσης σχολίασε και την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ: «Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια αξιόλογη χρονιά και από καθαρή ατυχία, για πέντε λεπτά, δεν έφτασε στην πρόκριση της επόμενης φάσης του τσάμπιονς λιγκ. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την Τότεναμ, που πλήρωσε την ασέβεια που έδειξε στα μεταξύ τους παιχνίδια. Μια ομάδα με τέτοια ιστορία και οργάνωση δεν πρέπει να την υποτιμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...