Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Δεν τα κατάφερε στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός

Την τρίτη ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα, και δεύτερη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπέστη στη ρωσική πρωτεύουσα με 91-75 ο Παναθηναϊκός.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελαν τη νίκη για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης της πρώτης θέσης του Β' Ομίλου, αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι στο συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας, που «καθάρισε» στην επανάληψη. Ο Ίαν Βουγιούκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους με 17 πόντους, ενώ από τους Μοσχοβίτες Κρστιτς και Σβεντ οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στο «εννέα στα εννέα» στη φετινή διοργάνωση και την εξασφάλιση, και από μαθητικής άποψης, της κορυφής του ομίλου.

Τα αμυντικά προβλήματα και η φοβερή ευστοχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη γραμμή των 6,75μ. ήταν τα στοιχεία που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάντως έχει ήδη περάσει στο Top 16.

Σε υψηλό τέμπο και σκορ κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο στη Μόσχα. Τόσο η άμυνα του Παναθηναϊκού όσο και η αντίστοιχη της ΤΣΣΚΑ αντιμετώπισαν προβλήματα και η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας να έχει ισχνό προβάδισμα με 26-24. Ο Σβεντ και ο Γκόρντον αποτελέσαν την πιο συχνή απειλή για το καλάθι των πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι όμως είχαν τις δικές τους απαντήσεις, διά χειρός Λόγκαν και του Σμιθ.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ανώτερο στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και προηγήθηκε με 33-30, αλλά ο Σβεντ αποδείχθηκε ασταμάτητος και, φθάνοντας στους συνολικά 14 πόντους, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με 36-33, στο 15'. Ο Νικ Καλάθης, ο Ίαν Βουγιούκας και ο Κώστας Καϊμακόγλου ανέλαβαν πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα και τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν εκ νέου, αρχικά με 43-42 και εν συνεχεία με 49-47, σκορ με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια.

Onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...