Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ευνοική κλήρωση για ΠAO, δύσκολo το Top-16 για ΟΣΦΠ

Η τύχη χαμογέλασε στον Παναθηνιακό στην κλήρωση του Top 16 της φετινής (2011-2012) διοργάνωσης της Ευρωλίγκας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/12) στην Βαρκελώνη.

Οι Πράσινοι κληρώθηκαν στον 7ο όμιλο μαζί με «Φενέρ», Ούνιξ Καζάν και Αρμάνι Μιλάνο και στους «8» διασταυρώνονται με τον 8ο όμιλο στον οποίο βρίσκονται Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Καντού. Εφόσον λοιπόν το Τριφύλλι προκριθεί στα προημιτελικά και κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό του τότε έχει πολλές πιθανότητες πλέον να βρεθεί σε ένα ακόμη Final 4.

Σε αντίθεση με τους πρωταθλητές Ευρώπης, ο Ολυμπιακός θα τα βρει «σκούρα» καθώς κληρώθηκε στον 5ο όμιλο όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την μία εκ των φαβορί φέτος για την κατάκτηση της κούπας ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς και τις δύο από τις τρεις ομάδες της Τουρκίας που συμμετέχουν σε αυτή τη φάση, ήτοι τις Εφές Αναντολού και Γαλατασαράι με ό,τι συνεπάγονται οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Αν οι Ερυθρόλευκοι προκριθούν θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα εκ των Ρεάλ, Σιένα, Μάλαγα και Μπιλμπάο που βρίσκονται στον 6ο όμιλο.

Η φάση των «16» θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου και οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά. Οι πρώτοι των γκρουπ θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα play offs, όπου η πρόκριση στο Final 4 (11-13 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη) κρίνεται στις τρεις νίκες.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Ε’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός, Εφές Αναντολού, Γαλατάσαραϊ.

Στ’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Σιένα, Ουνικάχα Μάλαγα, Μπιλμπάο.

Ζ’ Όμιλος: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Παναθηναϊκός, Ούνιξ Καζάν, Αρμάνι Μιλάνο.

Η’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Καντού, Ζαλγκίρις Κάουνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...