Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΕΚ 3-1 μέσα στην Αυστρία

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στο Europa League, η ΑΕΚ κατάφερε να σώσει κάτι από το ευρωπαϊκό της γόητρο, παίρνοντας τη νίκη με 3-1 στην Αυστρία επί της Στουρμ Γκρατς και τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου της βάζοντας στην τσέπη και 140.000 ευρώ που είναι τα χρήματα με τα οποία πριμοδοτεί τη νίκη η UEFA. Οι κιτρινόμαυροι δεν είδαν το ματς σαν αγγαρεία και παίζοντας σαν να ήθελαν νίκη για να προκριθούν κέρδισαν εύκολα και δίκαια με γκολ των Μανωλά, Μπερνς και Κλωναρίδη.

Εξαιρετική εικόνα είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, όπου κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ έναντι των Αυστριακών. Μόλις στο 10ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο και κεφαλιά του Κάλα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφτασε στον Μπουγαϊδη, ο οποίος έκανε το σουτ που έκανε έδιωξε ο Τσάβλινα και ο Μανωλάς παίρνοντας το ριμπάουντ με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

Η Ενωση ήταν ανώτερη και πίεζε και για δεύτερο γκολ, έχοντας κλείσει στα καρέ τους τους παίκτες της Στουρμ, κερδίζοντας μάλιστα συνεχόμενα κόρνερ. Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς λίγο πριν βγει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό. Από κάθετη μπαλιά του Κλωναρίδη, ο Γκερέιρο με πολύ όμορφη ενέργεια μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έσκαψε τη μπάλα στον Μπέρνς που με το στήθος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2. Στο πρώτο μέρος η Στουρμ είχε να αντιπαραθέσει μια καλή ευκαιρία με τον Βολφ στο 32', αλλά ο Κωνσταντόπουλος έσωσε την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επαναπαύτηκε σε αυτό το υπέρ της 0-2 και οι Αυστριακοί βλέποντας τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου να έχουν οπισθοχωρήσει πήραν... θάρρος και άρχισαν τις επισκέψεις στα καρέ του Κωνσταντόπουλου. Μάλιστα, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 59' με γκολ του Κάιντζ (στην αρχή της φάσης ο Στάντφεστ ήταν οφσάιντ) και να... αγχώσουν τους κιτρινόμαυρους.

Ωστόσο, η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και έτσι στο 77' έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα. Με γκολ του νεαρού Κλωναρίδη, που διέσχισε το μισό γήπεδο και πλάσαρε τον Τσάβλινα έκανε το 3-1 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της Ενωσης, που έστω και αργά, την 6η αγωνιστική των ομίλων θύμισε κάτι από την καλή ευρωπαϊκή ΑΕΚ...

                                    



sport.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...