Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

"Άλωσε" το ΟΑΚΑ ο "Δικέφαλος" - Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2

Επτά στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ γκρέμισε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή της βαθμολογίας, καθώς τον υποχρέωσε σε ήττα με 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Το ρετιρέ έχει πλέον χρώμα ερυθρόλευκο, αφού σε αυτό βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που με τη νίκη του επί του ΟΦΗ με 2-0 στο Ηράκλειο έφτασε τους 55 βαθμούς σε 23 αγώνες, έναν περισσότερο δηλαδή από το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» ήθελαν πάσι θυσία τη νίκη κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά στο πρώτο από τη σειρά των τριών ντέρμπι (με ΑΕΚ και Ολυμπιακό τα άλλα δυο), που αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, όχι μόνο έμειναν μακριά από αυτή, αλλά ούτε την ισοπαλία δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν, με την οποία θα διατηρούνταν τουλάχιστον στην πρώτη θέση.

Τι και αν είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, τι κι αν έπαιξε καλύτερα, το «τριφύλλι» είδε τους φιλοξενούμενους να χτυπούν δυο φορές σε καίρια σημεία στην επανάληψη για να φύγουν με το διπλό από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Το πρώτο βήμα για τη νίκη του ΠΑΟΚ έγινε στο 52'. Ο Στέφανος Αθανασιάδης κέρδισε το πέναλτι, όταν ο διαιτητής Μιχάλης Βοσκάκης είδε λανθασμένα ανατροπή του από τον Γιόσου Σαριέγκι και ο Λίνο, που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, δεν λάθεψε, στέλνοντας τη μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Ορέστη Καρνέζη.

Το 1-0 επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να αφοσιωθούν στο αμυντικό τους παιχνίδι και να περιμένουν κάποια αντεπίθεση για να απειλήσουν ξανά, πράγμα που πέτυχαν σε απόλυτο βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, όμως μια φορά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή των γηπεδούχων και με προβολή ύστερα από εξαίρετη σέντρα του Λίνο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στις καθυστερήσεις οι «πράσινοι» είχαν μια ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ και να επιστρέψουν στο παιχνίδι, όταν Βοσκάκης υπέδειξε νέο πέναλτι (πάλι λανθασμένα) σε γλίστρημα μέσα στην περιοχή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος υποτίθεται ότι ανατράπηκε από τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κώστα Χαλκιά.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...